Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

I. IZVOZ U ZEMLJE ČLANICE EVROPSKE UNIJE

 

Procedura registracije, odobravanje i stavljanje na listu za izvoz u zemlje članice Evropske Unije obavlja se preko Odeljenju za javno veterinarsko zdravlje, Uprave za veterinu MPTŠV, Omladinskih brigada br.1 N. Beograd po propisanoj proceduri.  

Na dole navedenom sajtu možete proveriti listu odobrenih objekata Republike Srbije iz kojih se može izvoziti u zemlje članice EU i to po vrstama proizvodnih objekata i tehnološkom postupku obrade:

https://webgate.ec.europa.eu/sanco/traces/output/non_eu_listsPerCountry_en.htm#

 

II. IZVOZ U ZEMLJE ČLANICE CARINSKOG SAVEZA (RUSKA FEDERACIJA; REPUBLIKE BELORUSIJA I KAZAKSTAN)

 

U skladu sa standardima i procedurama Carinskog saveta pripremljena je Instrukcijao postupku odobravanja i prijavljivanja objekata za izvoz na teritorije zemalja članica Carinskog saveza(Ruska Federacija, Republika Belorusija i Republika Kazahstan, u daljem tekstu CS) pod br. 335-00-82/2011-05 od 06.06.2011. godine.

Za izvoz u zemlje članice Carinskog saveza (Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstan), potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • objekat mora da ispunjava veterinarsko-sanitarne uslove u skladu sapropisima Republike Srbije, odnosno bude odobren ili registrovan za izvoz;

  • da primenjuju standarde CS, koji su objavljeni na sajtu - prikazan dole,  po vrsti objekata i roba (kontrolu primene standarda obavlja Komisija veterinarskih inspektora CS, uz prethodnu proveru komisije Uprave za veterinu (UV);

  • zahtev taksiran propisanom taksom podnosi se Upravi za veterinu, Odeljenju za javno veterinarsko zdravlje, Uprave za veterinu MPTŠV, Omladinskih brigada br.1 N. Beograd;

  • za objekte koji ispunjavaju gore navedene uslove, Uprava za veterinu pored garancija, dostavlja  „Roseljhoznadzoru“ RuskeFederacije, odnosno Carinskom savezu, radi provere i za stavljanje na listu objekata za izvoz prevedena dokumenta na ruski jezik (rešenje i ček lista). Ovu proceduru obavlja Odeljenje za međunarodni promet isertifikaciju, Uprave za veterinu (za bliže informacije obratiti se na telefon 011 311 76 30).

Tek kada objekat bude objavljen na listi za izvoz u CS,  može se obaviti izvoz samo pošiljaka po odobrenju, uz usaglašenu Međunarodnu veterinarsku potvrdu (sertifikat) koju izdaje nadležni veterinarski inspektor koji obavlja kontrolu u objektu.Ukoliko je potrebno izdaje se i tranzitni sertifikat za provoz preko teritorije EU.

Gost sertifikacijase obavlja od strane ovlašćene laboratorije i ovlašćenog lica iz CS, po proizvodima,  na određeni period imora biti obnovljena u tom roku. Ista se obavlja u skladu sa propisima Carinskog Saveza.

Radi provere izmena standarda Carinskog saveza (Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstan) proverite sledeće sajtove gde se objavljuje lista odobrenih objekata isertifikata, kao iizmene idopune standard i to:

www.trouz.ru

www.fsvps.ru

http://www.fsvps.ru/fsvps/importExport/serbia

http://www.fsvps.ru/fsvps/importExport/serbia/sertificates.html

 

III. IZVOZ U ZEMLJE BEZ POSEBNIH ZAHTEVA

 

Objekat mora da ispunjava veterinarsko-sanitarne uslove u skladu sapropisima Republike Srbije, odnosno da bude odobren ili registrovan za izvoz.

Za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Hrvatsku podnosi se zahtev taksiran propisanom administrativnom taksom i kopijom rešanja o registraciji za izvoz, sa naznakom u koje zemlje želi da izvozi pošiljke. Odeljenje za međunarodni promet isertifikaciju, Uprave za veterinu dostavlja garanciju za objekat nadležnim službama.

Lista do sada objavljenih objekata za izvoz u zemlje članice EU, CS i ostale zemlje nalaze seu folderu GRUPA ZA SERTIFIKACIJU

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional