Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

El. pošta Štampa PDF

Na osnovu člana 53. Zakona o veterinarstvu („Službeni glasnik RS”, br. 91/05, 30/10 i 93/12), Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, doneo je odluku o poništavanju konkursa za ustupanje poslova iz  Programa mera za period 2013-2015. godine. Odluka je objavlјena u „Službenom glasniku RS”, broj 93/13 od 25.10.2013. godine:

"Poništava se konkurs zaustupanje poslova iz  Programa mera za period 2013-2015. godina koji je raspisalo Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavlјen u „Službenom glasniku RS”, broj 56/13 od 28. juna 2013. godine, zbog nastupanja okolnosti koje onemogućavaju da se poslovi iz Programa mera ustupe za ceo period za koji je konkurs raspisan".

Konkurs se poništava nakon širih konsultacija sa Veterinarskom komorom Srbije i analizom postupka sprovođenja, kao i predloga Odluke o ustupanju poslova iz Programa mera koju je Komisija dostavila 27.09.2013. godine. Naime, zbog neblagovremene pripreme predloga Odluke koju je sačinila Komisija za ustupanje poslova iz Programa mera kao i neodrživosti sačinjenog predloga kojim je odbijen zahtev 112 veterinarskih stanica/klinika a 33 opštine nisu obuhvaćene Odlukom, opšte prihvaćen stav veterinarske službe bio je da konkurs treba poništiti i hitno ući u proceduru raspisivanja novog konkursa.

Uprava za veterinu započela je postupak raspisivanja novog konkursa u konsultacijama sa Veterinarskom komorom Srbije koja je dostavila predlog kriteriijuma i predstavnika VKS u komisiji za podelu terena. Planira se da se čitav postupak okonča do kraja 2013. godine kada bi bili potpisani ugovori sa veterinarskim stanicama.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional