PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

El. pošta Štampa PDF

Veterinarska inspekcija je juče tokom službene kontrole u objektu„Merkator S“ Megamarket Roda u Valјevu, u prometu zatekla 800 komada konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ – farme Mrčić, Valјevo, kao jaja robne marke „Merkator“.

Preduzeću „Fili pili“ je Rešenjima veterinarske inspekcije, od 25.11.2014. i 09.01.2015. godine koja su i dalјe na snazi, zabranjeno stavlјanje u promet konzumnih jaja, pri čemu je rešenjem od 09.01.2015. godine, na farmi u Mrčiću, proglašena zaraženost salmonelom kategorije 1.

Usmenim rešenjem veterinarskog inspektora naređeno je povlačenje iz prometa zatečenih konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ u objektu Merkator u Valјevu i naloženo njihovo neškodlјivo uništenje. Takođe, izrečena je zabrana stavlјanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije. Odgovornom licu naređeno je da preduzme dalјe mere u ostalim prodajnim objektima a koje podrazumevaju povlačenje iz prometa jaja pomenutog proizvođača.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional