Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

El. pošta Štampa PDF

U subotu, 21.03.2015. godine, održana je prva obuka tj. stručno osposoblјavanje zainteresovanih odgajivačkih službi i farmera – odgajivača  za obavlјanje poslova obeležavanja i registracije životinja u skladu sa Pravilnikom o uslovima koje mora da ispunjava ovlašćeni obeleživač, kao i programu stručnog osposoblјavanja odgajivača za obeležavanje domaćih životinja („Sl. glasnik RS“ broj 44/14).

Program stručnog osposoblјavanja je obuhvatio:

1) zakonske propise u oblasti obeležavanja domaćih životinja;

2) korišćenje Centralne baze podataka;

3) tehnike aplikacije sredstava za obeležavanje domaćih životinja

4) vođenje evidencije koja se odnosi na obeležavanje domaćih

Svih 58 učesnika je nakon teoretske i praktične obuke uspešno prošlo pismenu proveru stečenih znanja – test.  

Nakon dobijanja rešenja o upisu u Registar ovlašćenih obeleživača, novi ovlašćeni obeleživači će biti uklјučeni u sistem obeležavanja i registracije životinja na gazdinstvima na kojima obavlјaju poslove selekcije domaćih životinja.

Sledeća obuka će se održati 18.04.2015. godine.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional