Pravilnik o izmeni i dopunama Pravilnika o utvrđivanju Programa mera zdravstvene zaštite životinja za 2017. godinu


Objavlјen je Pravilnik o izmeni i dopunama Pravilnika o utvrđivanju Programa mera zdravstvene zaštite životinja za 2017. godinu koji možete preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Prаvilnik о utvrđivаnju Prоgrаmа mеrа zdrаvstvеnе zаštitе živоtinjа zа 2017. gоdinu


Оbјаvlјеn је Prаvilnik о utvrđivаnju Prоgrаmа mеrа zdrаvstvеnе zаštitе živоtinjа zа 2017. gоdinu kојi mоžеtе prеuzеti ovde.

UKINUTE ZARAŽENE ZONE PROTIV NODULARNOG DERMATITISA


Uprava za veterinu je donela odluku o ukidanju zaraženih i ugroženih područja, odnosno sprovođenja vanrednih veterinarsko sanitarnih mera zbog pojave nodularnog dermatitisa (bolesti kvrgave kože) u Jablaničkom, Pirotskom, Topličkom, Pčinjskom, Zaječarskom i Borskom upravnom okrugu.Time su ukinute i specifične zabrane uvedene u cilju sprečavanja širenja, suzbijanja i iskorenjivanja ove bolesti.   U skladu sa Instrukcijom o postupku donošenja rešenja o prestanku mera na zaraženim gazdinstvima, zaraženom i ugroženom području zbog pojave nodularnog dermatitisa broj 323-02-2433/2016-05/7 od 16.08.2016. godine, Regionalni krizni centri za praćenje kretanja, prevenciju i kontrolu zarazne bolesti nodularni dermatitis sa sedištem u Nišu i Zaječaru obratili su se Nacionalnomkriznom centru za praćenje kretanja, prevenciju i kontrolu zarazne bolesti nodularni dermatitis sa sedištem u Upravi za veterinu,sa predlogom za ukidanje rešenja kojima su je teritorije određenih opština proglašene zaraženim, odnosno ugroženim područjima od zarazne bolesti nodularni dermatitis.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

Početna Organizacija Međunarodni promet i sertifikacija

Odeljenje za međunarodni promet i sertifikaciju (Odsek za međunarodni promet i Grupa za sertifikaciju):

 

  • Učestvuje u pripremi propisa u oblasti veterinarstva i bezbednosti hrane i njihovo usklađivanje sa međunarodnim propisima i standardima;

  • Usaglašava Međunarodne veterinarske potvrde (sertifikate)za izvoz i uslove za uvoz u formi sertifikata;

  • Kontroliše podnetu dokumentaciju za izdavanje rešenja o utvrđivanju veterinarsko-sanitarnih uslova za uvoz i provoz;

  • Priprema Uputstva, Instrukcije i Informacije o međunarodnom prometu roba;

  • Priprema Sporazume i Memorandume o veterinarskoj i tehničkoj saradnji;

  • Učestvuje u pripremi Upitnika i Akcionih planova Republike Srbije u procesu pridruživanja i stavljanje na listu za izvoz u Evropsku uniju, Carinski Savez (Rusku Federaciju, Belorusiju i Kazahstan) i treće zemalje, kao i odgovore na pitanja vezana za STO/WTO (Svetska trgovinska organizacija) i CEFTA(Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Albanija, Moldavija);

  • Učestvuje u pregovorima sa veterinarskim službama  drugih država, saradnji sa delegacijama iz inostranstva, mešovitim komitetima o ekonomskoj saradnji, na sastancima unapređenog stalnog dijaloga i dr, kao i organizovanje poseta FVO (Food and Veterinary Office)inspekcije DG SANCO, Carinskog saveza(CS)i drugih zemalja.

  • Kontakt tačka za TRACESsistem, edukacija veterinarskih i graničnih inspektora i operatera u objektima vezano za primenu TRACESsistema;

  • Vođenje centralne evidencije - edukacija Uprave za veterinu.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional