Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

Početna Vesti Vesti o događajima Novi Pravilnik o Programu mera zdravstvene zaštite životinja za 2013.godinu

Novi Pravilnik o Programu mera zdravstvene zaštite životinja za 2013.godinu

El. pošta Štampa PDF

Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o Programu mera zdravstvene zaštite životinja koji je objavlјen u Službenom glasniku RS, broj 91/13.

Ovim Pravilnikom otklonjeni su određeni nedostaci u prethodnom Programu mera koji je objavlјen 8.5.2013. godine. Imajući u vidu da je bilo potrebno da se uvaže predlozi veterinarske službe Srbije, interes proizvođača, zaštita životinja i građana od zaraznih bolesti životinja i zoonoza, zahtev Evropske unije za održivim sprovođenjem zajedničkih projekata, kao i da se osigura održiv sistem koji garantuje međunarodni promet životinja i proizvoda životinjskog porekla, nacrt novog pravilnika pripremlјen je na bazi usaglašenog teksta koji je 18.3.2013. godine dostavlјen na mišlјenje Veterinarskoj komori Srbije i naučnim i specijalističkim veterinarskim institutima.

Novim Programom mera obezbeđeno je kontinuirano sprovođenje mera zdravstvene zaštite životinja u Republici Srbiji, posebno u smislu sprovođenja aktivnog nadzora zaraznih bolesti životinja prema međunarodnim standardima (OIE) i zahtevima EU, realizacija monitoringa na klasičnu i afričku kugu svinja, sprovođenje monitoringa oralne vakcinacije protiv besnila, groznice zapadnog Nila, Aujeckijeve bolesti, salmoneloze, kampilobakterioze, antimikrobne rezistencije, kuge konja, bolesti pčela, bolesti riba, Šmalenberg infekcije, ispitivanje pobačaja i dr.

Prаvilnik о utvrđivаnju Prоgrаmа mеrа zdrаvstvеnе zаštitе živоtinjа zа 2013. gоdinu mоžеtе prеuzеti
ovde.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional