Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afiričke kuge svinja


Brojevi telefona:
011/311 75 36  tokom čitavog dana ili,
064/868 00 16 ; 0800/234-236 u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

Početna Vesti Vesti o događajima PROGLAŠENJE OPŠTINE MEDVEĐA ZARAŽENIM I PROGLAŠENJE PODRUČJA JABLANIČKOG UPRAVNOG OKRUGA UGROŽENIM OD ZARAZNE BOLESTI NODULARNI DERMATITIS - DERMATITIS NODOSA – LUMPY SKIN DISEASE (LSD)

PROGLAŠENJE OPŠTINE MEDVEĐA ZARAŽENIM I PROGLAŠENJE PODRUČJA JABLANIČKOG UPRAVNOG OKRUGA UGROŽENIM OD ZARAZNE BOLESTI NODULARNI DERMATITIS - DERMATITIS NODOSA – LUMPY SKIN DISEASE (LSD)

Dana 16.juna 2016.godine, Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine, Uprava za veterinu proglasila je teritoriju opštine Medveđa zaraženim područjem, a teritoriju Jablaničkog upravnog okruga ugroženim područjem od zarazne bolesti nodularni dermatitis - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD).

Na osnovu Rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područija, Uprava za veterinu započela je sa sprovođenjem svih mera koje su neophodne za sprečavanje širenja, suzbijanja i iskorenjivanje bolesti nodularni dermatitis - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD) prema odredbama Zakona o veterinarstvu („Sl.glasnik SR“, br. 91/2005, 30/2010, 93/2012)i preporukama Međunarodnih organizacija (OIE-World Organization for Animal Health i European Food Safety Authority(EFSA).

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional