Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit


Pravilnik o uslovima za pošiljke za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit („Službeni glasnik RS“,  broj: 39/2019 objavljen 6. juna 2019. godine) može se preuzeti ovde.

Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvolјenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilјa u hrani i hrani za životinje


Objavljen je Pravilnik o izmeni pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama ostatka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje koji možete preuzeti ovde.

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Javni poziv za upis u registar ovlašćenih obeleživača


Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine objavlјuje javni poziv za upis u Registar ovlašćenih obeleživača. Opširnije...

Obeležavanje, registracija i praćenje kretanja goveda - Najčešće postavlјana pitanja


Uprava za veterinu je pripremila odgovore na najčešće postavlјana pitanja iz oblasti Obeležavanja, registracije i praćenja kretanja goveda koje možete pogledati i preuzeti OVDE.

Početna Vesti Vesti o događajima OBAVEŠTENjE O IZMENI MERE OGRANIČENjA VRŠENjA VETERINARKO SANITARNE KONTROLE NA GRANIČNOM PRELAZU HORGOŠ , UVEDENE ZBOG POJAVE BOLESTI AFRIČKA KUGA SVINjA (Pestis Suum Africana) NA TERITORIJI REPUBLIKE MAĐARSKE

OBAVEŠTENjE O IZMENI MERE OGRANIČENjA VRŠENjA VETERINARKO SANITARNE KONTROLE NA GRANIČNOM PRELAZU HORGOŠ , UVEDENE ZBOG POJAVE BOLESTI AFRIČKA KUGA SVINjA (Pestis Suum Africana) NA TERITORIJI REPUBLIKE MAĐARSKE

Prema podacima i obaveštenju Međunarodne organizacije za zdravlje životinja (OIE) i Evropske Komisije, Uprava za veterinu je došla do saznanja da je na teritoriji Republike Mađarske došlo do pojave bolest – Afričke kuge svinja (Pestis Suum Africana), pa postoji opasnost da se ova bolest unese na teritoriju Republike Srbije.

 Na osnovu člana 125. stav 1. tačka 1. Zakona o veterinarstvu („Službeni glasnik RS“, broj  91/2005,30/2010 i 93/2012),  i  Naredbe o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja zarazne bolesti Afričke kuge svinja (Pestis Suum Africana) u Republiku Srbiju („Službenom glasniku RS”, broj 40/14) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprava za veterinu, dana 24. aprila 2018. godine  preduzela je mere zabrane uvoza ili tranzita pošiljaka, koje predstavljaju rizik za prenošenje bolesti i    poreklom su iz Mađarske. Tom prilikom  privremeno je na graničnom prelazu  Horgoš,  zabranjeno  obavljanje veterinarsko sanitarnih pregleda gore navedenih  pošiljaka poreklom  iz država slobodnih od Afričke kuge svinja, a  koje su provezene  preko teritorije Republike Mađarske .

Na osnovu dobijenih zvaničnih podataka o aktuelnoj epizootiološkoj situaciji u Republici Mađarskoj , doneta je odluka da se od 11.05.2018. može  obavljati veterinarsko – sanitarna kontrola na graničnom prelazu Horgoš,  pošiljaka   koje se uvoze ili provoze  preko teritorije Republike Srbije,  a poreklom su sa teritorija država slobodnih od Afričke kuge svinja .

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprava za veterinu redovno prati situaciju i informisaće  javnost o preduzetim merama, vezano za bolest Afrička kuga svinja (Pestis Suum Africana) .

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional