PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima RASFF ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЛАЗУ ФРАГМЕНАТА ПЛАСТИКЕ У ВОЋНОМ ЈОГУРТУ „АCTIVIA DANONE“

RASFF ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЛАЗУ ФРАГМЕНАТА ПЛАСТИКЕ У ВОЋНОМ ЈОГУРТУ „АCTIVIA DANONE“

Od strane Evropske komisije, kroz Sistem brzog obaveštavanja za hranu i hranu za životinje –RASFF,dana 28.08.2018.godine, dobili smo obaveštenje br.2018.2300, kao „alert-hitnost“,o nalazu fragmenata plastike u voćnom jogurtu sa ukusom  jagode „ ACTIVIA  DANONE strawberry“, uvezenim iz Rumunije.

Na osnovu žalbi potrošača u Finskoj koja je isti brend uvezla iz Polјske, poslato je upozorenje svim zemlјama u koje je proizvod sa spornim lotom uvezen, uklјučujući i Srbiju.

Veterinarska inspekcija je po dobijanju obaveštenja izvršila službenu kontrolu uvoznog skladišta i prateće dokumentacije, gde je utvrđeno da je u Srbiju uvezena količina od 81 kilogram, u pakovanjima od 4x125 g.

Iako do sada nije utvrđeno da su u jogurtu koji se nalazi na našem tržištu nađeni fragmenti plastike, vodeći se principom predostrožnosti, naloženo je subjektu u poslovanju hranom da izvrši opoziv/povlačenje sa tržišta sve preostale količine spornog proizvoda.

O preduzetim merama i aktivnostima, obaveštena je i Evropska komisija.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional