Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

 Logo grupe za obelezavanje i sledljivost zivotinja  Pcele

1. априла 2013. године је завршено пријављивање тј. обнова регистрације  пољопривредних газдинстава у Регистру Пољопривредних Газдинстава (РПГ).

Нови „Закон о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју“, који је у члану 28. предвидео подстицаје у минималном износу од 500 динара по кошници пчела, је регистрацију пољопривредних газдинстава које држе и узгајају пчеле довео у први план. Наиме, приликом пријављивања пољопривредног газдинства, потребно је било приложити и ветеринарски број газдинства - тзв. ХИД (скр. енгл. Holding IDentification number).

Управа за ветерину са задовољством, по први пут, може да објави привремени Регистар пчелара на територији Републике Србије, који је заснован на Регистру газдинстава која држе и узгајају животиње у Републици Србији.

Ажурирање привременог Регистра ће извршити надлежне ветеринарске станице које спроводе Програм Мера здравствене заштите животиња, у току акције обележавања кошница и регистрације пчелињака која почиње у понедељак, 08.04.2013. године.

Све информације везане за поступак регистрације пчелињака и обележавање кошница, потражите код вашег ветеринара или надлежног ветеринарског инспектора.

Јавне податке из привременог Регистра, можете погледати ОВДЕ

Инструкцију о поступку обележавања пчелињих друштава и регистрацији пчелињака, можете погледати ОВДЕ

Обележавање пчелињих друштава и регистрација пчелињака – газдинстава на којима се држе и узгајају пчеле, састоји се од следећих елемената:

  • регистрације пчелињака и додељивањa јединственог идентификационог броја пчелињака,

  • обележавања пчелињих друштава јединственом идентификационом ознаком сваке кошнице,

  • пријаве промена регистрованог стања, централне базе података.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional