Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Ел. пошта Штампа ПДФ

Од 8. до 11. маја 2013. године у хотелу Радон у Нишкој бањи одржани су  Трећи интернационални епизоотиолошки дани, односно Петнаести епизоотиолошки дани Србије. Организатор симпозијума је Катедра за заразне болести и болести пчела Факултета ветеринарске медицине Београд, Секција за зоонозе Српског ветеринарског друштва, Ветеринарски специјалистички институт „Ниш,“ Удружење епизоотиолога и епидемиолога Републике Србије и Министарство пољопривреде шумараства и водопривреде.

Из Управе за ветерину МПШ симпозијуму су  присуствовали  ветеринари и ветеринарски инспектори који раде на пословима здравствене заштите животиња. Отварајући ову манифестацију  ветеринарске струке и науке  координатор послова у Управи за ветерину др сци. мед. Зорица Новаковић нагласила једа јеветеринарска струка  доказала и оправдала своје постојање чињеницом да је и у најтежим временима за земљу и народ одржала  здрав сточни фонд и обезбедила заштиту становништва од зооноза.

- Надам се да ће одабране теме и активно учешће страних и домаћих експерата подићи интерес међу учесницима, дати нове идеје и мотивације за даљи будући заједнички рад. Надам се да ћете отићи са овог Симпозијума са драгоценим искуством како у стручном и научном знању тако и са лепим успоменама и новим познанствима - рекла је у поздрављајући скуп испред Управе за ветерину др Зорица Новаковић.

Током тродневног симпозијума  вођена је стучна расправа  о актуелним заразним болестима код нас и у свету,заразним болестима и националним брендовима,грозници западног нила у Србији, инфекцијама векторског карактера,заразним болестима бактеријске и вирусне етиологије и о паразитским  инфекцијама.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional