Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

„Управа за ветерину координира процесом сакупљања лешева животиња, чишћења терена и дезинфекције. Тамо где се вода повукла ветеринарске службе сакупљају лешеве, а њихова прерада се одвија у кафилеријама", рекла је министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић за Вести Б92 и апеловала на грађане да не уклањају сами лешеве животиња већ да се прво консултују са ветеринарском инспекцијом.

 

Министар Богосављевић Бошковић је додала да подаци о угинулим животињама сваког момента стижу и да тренутно нема тачних података колико је животиња страдало. Она је истакла да је око 300 ветеринарских станица у Србији тренутно ангажовано по овом питању.


„Ради се о јако великом броју угинулих животиња, немамо тачну процену, али је штета у сточарству огромна“, рекла је Богосављевић Бошковић и нагласила да постоји ланац координације и одговорности у овој области и да грађани треба да се обрате ветеринарској инспекцији која ће им дати упутства како и да ли да се ангажују на овом пољу.


Богосављевић Бошковић очекује да ће држава учинити све да у највећој могућој мери помогне онима који су угрожени овим поплавама и наглашава да је потребно много времена да би се обновило оно што је изгубљено.
„За обнову сточарства ће бити потребно неколико година и надам се да ћемо добити значајна средства из буџета, као и помоћ из иностранства", нагласила је министар пољопривреде и заштите животне средине.

Контакт Одељења ветеринарске инспекције где је организовано дужурство: 011/260-56-30.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional