Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Ел. пошта Штампа ПДФ

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНE, УПРАВА ЗА ВЕТЕРИНУ  у складу са Акционим планом и преузетим обавезама  у поступку придруживања  ЕУ  формирала је Радну групу са задатком спровођења Обука ветеринарских инспектора у Републици Србији у области добробити фармских животиња, а  ради успостављања системског надзора и контроле и примену Закона о добробити животиња.

За  потребе успостављања системске инспекцијеске контроле и усвојеног Годишњег плана рада ветеринарске инспекције за 2015.годину донета је Директива 323-06-7848/14-05 као и Стандардна оперативна процедура - СОП „Службена контрола испуњености услова добробити животиња на газдинствима на којима се држе и узгајају производне животиње“.

Обука се одржава на територији Републике Србије према Плану обуке од 09.03.2015. године. За потребе исте припремљене се Чек листе, Протоколарне оценске листе, Упутства за примену истих као и Обрасци извештавања. Поред теоретског дела  у оквиру обуке спроводи се и практични део на одобреним фармама. Обуку спроводе представници Одељења ветеринарске инспекције, Одељења за здравствену заштиту, добробит и следљивост животиња и представник Организације за бригу о животињама „ORCA”. Будући носиоци службених контрола добробити фармских животиња су ветеринарски инспектори – „тренери“ који су у периоду 2012.-2014.  прошли низ обука у оквиру Твининг пројекта, TAIEX и Организације „ORCA“ у срадњи са Универзитетом у Бристолу.

Дана 25. и 26.03.2015.год. у Нишавском управном округу организована је и одржана обука  ветеринарских инспекторе Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског управног округа.

Дана 01. и 02.04.2015.год. у Поморавском и Зајечарском управном округу организована је и одржана обука ветеринарских инспектора у ова два округа и за инспекторе Борског и Шумадијског округ.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional