Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Ел. пошта Штампа ПДФ

СРБИЈА СВЕ БЛИЖЕ ЕЛИМИНАЦИЈИ БЕСНИЛА

Управа за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине, уз подршку Европске уније, поводом Светског дана борбе против беснила 28. септембра 2015. године, организује Националну конференцију „Србија на корак до искорењивања беснила“. Конференција ће окупити  најистакнутије ветеринарске и медицинске стручњаке, представнике институција и организација, који већ 10 година успешно сарађују у циљу искорењивања беснила.

Србија је направила значајан прогрес у искорењивању болести животиња и зооноза, нарочито у елиминацији беснила. Стратешки приступ и ефикасне мере које, уз техничку помоћ Европске уније,  спроводи Република Србија и Министарство пољопривреде и заштите животне средине резултирали су тиме да Србија две године узастопно бележи само три случаја беснила у популацији дивљих животиња. Код домаћих животиња последњи случај забележен је у новембру 2012 године.

Национална конференција је прилика за све учеснике да поделе искуства и да се додатно информишу о томе како сваки сектор доприноси остваривању крајњег циља – елиминацији болести и добијању статуса земље слободне од беснила.

На Конференцији ће бити речи о постигнутим резултатима у борби против беснила и новој Стратегији за искорењивање беснила у Србији, о праћењу оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа на беснило, важности регионалне сарадње јер „беснило не познаје границе“ и о учешћу ловаца и других заинтересованих страна у контроли болести.

Током Конференције биће најављена серија тренинга који ће се спроводитиширом Србије у сарадњи са европским стручњацима у циљу постизања што бољег спровођења стратешких мера у контроли беснила и класичне куге свиња.

Национална конференција је део двогодишњег пројекта „Изградња капацитета за развој националног компензационог фонда за сузбијање заразних болести животиња и друге услуге“ који финансира Европска унија.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional