Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Oрганизација Ветеринарска инспекција Информација у вези угинућа птица на територијама општина Зајечар, Књажевац и Неготин

Информација у вези угинућа птица на територијама општина Зајечар, Књажевац и Неготин

Ел. пошта Штампа ПДФ

Након вести о великом броју угинулих птица на подручју Општина Зајечар, Књажевац и Неготин, Управа за ветерину упутила је захтев Ветеринарској инспекцији и Ветеринарском специјалистичком институту Зајечар из Зајечара да доставе информације о предузетим мерама у вези поменутог масовног угинућа птица. На основу добијених информација са терена ради се о налазу већег броја угинулих птица и то углавном дроздова и у нешто мањој мери чворака и црвендаћа. Осим присуства великог броја угинулих птица у неколико протеклих дана, на јавним површинама насељених места, ораницама и шумама, уочени су и клинички симптоми код живих јединки: слабост, депресија, дезорјентисаност, (која се огледала у томе да су птице ударале у препреке), нису реаговале, нити бежале од других животиња и људи.  Ветеринарски институт Зајечар примио је узорке угинулих птица 29.03.2013.

Одмах након пријема, узорци угинулих птица су прослеђени Ветеринарском специјалистичком институту Краљево из Краљева, национална референтна лабораторија, ради вирусолошких испитивања на авијарну инфлуенцу и атипичну кугу живине и искључења сумње на појаву ових заразних болести у складу са Законом прописаним мерама. Следећег дана на основу извештаја Ветеринарског специјалистичког института Краљево, констатовано је да су узорци негативни на испитиване болести. Ветеринарски специјалистички институт Краљево је на основу патоанатомског налаза птица дало мишљење о могућем угинућу  услед траума изазваних ватреним оружјем, употребом пројектила малих димензија и слабе разорне моћи на мањем броју узорака. С обзиром да се ради о великом броју угинулих птица на већем подручју као и градским срединама, Управа за ветерину ће наставити испитивања разлога угинућа птица и о томе благовремено обавестити јавност.

Тагови: Догађаји

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional