Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Oрганизација Ветеринарска инспекција НА СНАЗИ ВАНРЕДНЕ ВЕТЕРИНАРСКО - САНИТАРНЕ МЕРЕ

НА СНАЗИ ВАНРЕДНЕ ВЕТЕРИНАРСКО - САНИТАРНЕ МЕРЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

Министарство пољопривреде и заштите животне средине издало је надлежним службама налог за спровођење ванредних ветеринарско санитарних мера заштите, пре свега за уклањање угинулих животиња и дезинфекцију, како би се избегле опасне последице, изјавила је за агенцију Тањуг, министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.

„Успостављена је координација и ланац командовања преко Управе за ветерину и регионалних канцеларија ветеринарских инспекција у 25 округа“, изјавила је министар Богосављевић Бошковић.

Укупно дванаест ветеринарских специјалистичких института формирали су тимове за брзу реакцију и више од 300 овлашћених ветеринарских станица оспособљено је и спремно за пружање ветеринарских услуга. На сакупљању лешева животиња, ангажовано је 17 камиона кафилерија из Сомбора, Инђије и Ћуприје. Прерада угинулих животиња обавља се у кафилеријама у Сомбору и Ћуприји.

„Направљен је детаљан план чишћења и дезинфекције у поплављеним подручјима за период након повлачења воде. У приправности су четири кризна центра ветеринарских института у Нишу, Краљеву, Београду и Новом Саду“, истакла је Богосављевић Бошковић додавши да је успостављена сарадња са Ветеринарском службом Војске Србије и да се сада заједнички ради на припремама за наступајућу дезинфекцију, како би се спречиле још веће штетне последице „које би у овом случају могле бити и катастрофалне“.

Министар Богосављевић Бошковић навела је и то да се ради даноноћно, да су све службе на терену, да информације стижу из часа у час и да Министарство чини све што је у његовој моћи да ублажи последице.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional