Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима Подизања јавне свести о контроли и искорењивању класичне куге свиња и беснила у Србији

Подизања јавне свести о контроли и искорењивању класичне куге свиња и беснила у Србији

Email Штампа PDF

Београд, 2. фебруар 2012. – У среду, 1.2.2012. године, у Медиа центру у Нишу одржан први тренинг за новинаре у оквиру кампање „Подизања јавне свести о контроли и искорењивању класичне куге свиња и беснила у Србији“ који финансира EU ("Publicity services for rabies and classical swine fever vaccination campaigns”).

Предавања о беснилу и класичној куги свиња одржао је Саша Остојић из Управе за ветерину Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде.

Тренингу је присуствовало десетак новинара из водећих нишких штампаних, електронских и онлине медија. Новинари су са интересовањем пратили предавања и постављали бројна питања предавачу.

Следећи тренинг за новинаре биће одржан 9. фебруара у Крагујевцу, а следе тренинзи у Новом Саду (22. фебруара) и Београду (28. фебруара).

Тренинзи за новинаре се спроводе у оквиру кампање „Подизања јавне свести о контроли и искорењивању класичне куге свиња и беснила у Србији“ у циљу едуковања представника медија, како би могли да правовремено и тачно информишу становништво о наведеним болестима и активностима које се спроводе да би болести спречиле и искорениле.
 

1.    Информација о пројекту ................................................кликни

2.    Информација о класичној куги свиња............................кликни

3.    Информацијао беснилу...................................................кликни

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional