Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима Најава пролећне кампање оралне вакцинације лисица у 2012. години

Најава пролећне кампање оралне вакцинације лисица у 2012. години

Ел. пошта Штампа ПДФ

Др. Зоран Мићовић, директор Управе за ветерину, најавио је пролећну кампању оралне вакцинације дивљих животиња на подручју целе Србије. Вакцина је на испитивањима ефикасности, безбедности и нешкодљивости у Агенцији за лекове и медицинска средства Србије и по добијању сертификата кренуће се са теренским припремама за почетак вакцинације. Дозволе за дистрибуцију вакцина авионима су издате и очекујемо да ће вакцинација започети у првој недељи априла.


Резултати претходне три капмање вакцинације су више него очигледни што се потврђује не само мониторингом вакцинације код дивљих животиња већ и очигледним смањењем броја случајева беснила код лисица. У односу на 2009 годину, у 2011 години је забележено око 5 пута мање случајева беснила и поред повећања броја узорака. Ефекти вакцинација које ће се спровести у 2012. години (пролеће и јесен) биће још видљивији јер смо успели да заштитимо и дивље животиње и тиме прекинемо ланац преношења вируса у природи.

Тагови: Догађаји

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional