Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима Завршена четврта кампања оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила

Завршена четврта кампања оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила

Ел. пошта Штампа ПДФ

Дана 31. маја 2012. године успешно је завршена четврта кампања оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила у Србији, пролеће 2012.

У периоду од 06.04 до 31.05.2011. године, из ваздуха је дистрибуирано 1 610 000 доза вакцина мамака против беснила на територији целе земље изузимајући насељена места, велике саобраћајнице и водене површине.

Четврта кампања оралне вакцинације лисица и других дивљих месоједа против беснила,  реализована је у складу са стратешким вишегодишњим акционим планом који предвиђа имплементацију исте у периоду од најмање 5 до 6 година, два пута годишње, у пролеће и  јесен, а по моделу који се у државама чланицама Европске Уније показао као ефикасан у искорењивању ове болести. Финансијску подршку за реализацију овог пројекта пружа ЕУ Делегација у Републици Србији у оквиру инструмента ИПА подршке (IPA-InstrumentforPre-AccessionAssistance).

Дугорочни циљ је да се болест искорени у Србији и у целом региону западног Балкана,  као и да се одржи статус слободан од беснила. 

Тагови: Догађаји

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional