ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА (ККС) У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ


  Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за ветерину, донела је одлуку за престанак вакцинације свиња против Класичне куге свиња.

Одлука ступа на снагу од  дана 15. 12. 2019. Године.

Након вишегодишње примене имунопрофилактичке мере здравствене заштите популације свиња, односно, вакцинације свиња против Класичне куге свиња у Републици Србији, Управа за ветерину донела је одлуку о престанку вакцинације на основу анализе ризика стручне јавности , процене ефеката вакцинације, спроведених мониторинга циркулације вируса у популацији домаћих и дивљих свиња и Препорука Европске комисије за праћење здравља животиња.
Одлука ће повећати капацитете индустрије за прераду меса и релаксирати услове за извоз свињског меса и производа од свињског меса на тржиште земаља чланица  Европске Уније.
Управа за ветерину донела је Правилник о изменама и допуни Правилника о утврђивању  мера за рано откривање, дијагностику, спречавање ширења, сузбијање и искорењивање заразне болести класичне куге свиња, као и начину њиховог спровођења (“Сл. гласник РС”, бр. 87/2019) и Правилник о изменама Правилника о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2019.годину (“Сл. гласник РС”, бр. 87/2019), на основу којих ће се одлука спровести.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

ПОЈАВА АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА


Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде,Управа за Ветерину проглашава зараженим подручијем од заразне болести афричке куге свиња, насељена места Велика Крсна и Рабровац општина Младеновац на територији града Београда,насељено место Кусадак општина Смедеревска Паланка у Подунавском управном округу.
Решења о проглашењу зараженог подручија и угроженог подручија као и ловишта (подручија високог ризика) од заразне болести Афричке куге свиња могу се преузети овде.  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима Обавештење у вези са конкурсом за доделу терена по Програму мера здравствене заштите животиња за период 2014-2016

Обавештење у вези са конкурсом за доделу терена по Програму мера здравствене заштите животиња за период 2014-2016

Ел. пошта Штампа ПДФ

Обавештавамо ветеринарске организације и друге заинтересоване субјекте да је донета Одлука о избору правних лица која ће вршити послове по програму мера здравствене заштите животиња након спроведеног конкурса за период 2014-2016 године. Одлука је донета благовремено и упућена је у Службени Гласник Републике Србије који ће извршити њено објављивање у складу са сопственим могућностима и динамици објављивања других аката. Након објављивања, ветеринарске организације ће добити појединачне одлуке са упутством о правном леку.

Овим путем Министарство пољопривреде и Управа за ветерину жели да се захвали свим члановима Комисије за спровођење конкурса за уступање послова из Програма мера здравствене заштите животиња за период 2014-2016 коју је чинило преко 80 чланова, представника ветеринарских организација (које је одредила Ветеринарска комора Србије), научних и специјалистичких института, теренске ветеринарске инспекције и службеника Управе за ветерину.

Посебно се захваљујемо поткомисијама и тимовима за евалуацију за сваки управни округ, који су несебично, одговорно, стручно, објективно и професионално извршили увид у све приспеле понуде и на бази Критеријума за вредновање и начину бодовања пријава  правних лица и предузетника који учествују на конкурсу за уступање послова из програма мера за период 2014-2016. године извршили бодовање и сачинили предлог одлуке о додељивању послова за управни округ по правилу уз пуну сагласност унутар поткомисја и Комисије.

За поједине епизоотиолошке јединице расписаће се нови конкурс о чему ће бити донета посебна одлука.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional