Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима УПРАВА ЗА ВЕТЕРИНУ ЈЕ ДИСТРИБУИРАЛА ВЕТЕРИНАРСКИМ ИНСТИТУТИМА ОПРЕМУ ЗА НАДЗОР ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ КОЈЕ ПРЕНОСЕ КОМАРЦИ КАО ДОНАЦИЈУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТИЊА (WORLD ANIMAL PROTECTION)

УПРАВА ЗА ВЕТЕРИНУ ЈЕ ДИСТРИБУИРАЛА ВЕТЕРИНАРСКИМ ИНСТИТУТИМА ОПРЕМУ ЗА НАДЗОР ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ КОЈЕ ПРЕНОСЕ КОМАРЦИ КАО ДОНАЦИЈУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТИЊА (WORLD ANIMAL PROTECTION)

Ел. пошта Штампа ПДФ

Дана 29.08.2014. године, у Управи за ветерину дистрибуирано је 12 комада клопки за узорковање (хватање) комараца које ће се користити за потребе мониторинга на болести које преносе комарци и одржана обука за њихово коришћење. Клопке су подељене свим ветеринарским институтима а њихово коришћење почеће одмах и то за мониторинг грознице западног Нила који се спроводи на подручју целе земље и болести плавог језика који се спроводи у општинама које се граниче са Македонијом и Бугарском.

Слика 1: BQ-EVS клопка са CO2 за хватање комараца

Опрему је донирала међународна организација за добробит животиња (World Animal Protection, бивша WSPA - World Society for the Protection of Animals). Представник ове организације боравио је у Србији на позив директора Управе за ветерину у периоду од 9-13.6.2014. године када је са ветеринарском службом Србије анализирана ситуација у погледу здравља и добробити животиња у подручјима погођеним поплавама. Као резултат те анализе, ова организација донирала је опрему за потребе спровођења мониторинга на заразне болести животиња за свих 12 научних и ветеринарских института у Србији.

У писму Управи и ветеринарским институтима г. Gerardo Huertas, direktor ове организације за управљање катастрофама изразио је задовољство што је у прилици да помогне институтима у епидемиолошком надзору заразних болести и побољшању добробити животиња.

Директор Управе за ветерину др. Бугарски, захваљујући се на овој донацији истакао је следеће: "Опрема коју је донирала организација Wорлд Анимал Протецтион, значајно ће помоћи ветеринарској служби Србије у надзору заразних болести животиња које преносе инсекти. Иако ове болести представљају глобалну претњу за здравље и добробит и људи и животиња, јачањем капацитета надлежних служби, обезбедиће се одговарајућа заштита јавног здравља. Хваталице које смо добили у оквиру помоћи након катастрофалних поплава, дошле су у прави час јер се интезивно спроводи надзор грознице западног Нила код домаћих и дивљих животиња и комараца. Поред тога, ветеринарска служба Србије управо започиње надзор болести плави језик која је погодила поједине државе у региону као одговр на ову претњу, чиме ће се побољшати систем брзог упозоравања и хитног реаговања. Ризик од појаве ових болести ове године увећан је порастом популације комараца у условима великих количина падавина и поплава које смо имали од пролећа ове године".

Слика 2: Инсталирање клопке са демонстрацијом рада на терену

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional