Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ЈAЧAЊE НAЦИOНAЛНE БИOСИГУРНOСТИ КРOЗ ЗAШТИТУ ВOДEНИХ ЖИВOТИЊA

ЈAЧAЊE НAЦИOНAЛНE БИOСИГУРНOСТИ КРOЗ ЗAШТИТУ ВOДEНИХ ЖИВOТИЊA

Ел. пошта Штампа ПДФ

У оквиру регионалног ФАО пројекта „Помоћ земљама западног Балкана за побољшање процеса усаглашавања међународних стандарда везано за болести водених животиња“, 9. и 10. децембра 2014. године, одржана је Национална радионица у којој су учешће узели представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Управе за ветерину.

Поменути регионални пројекат је заједнички пројекат ФАО (Организације за храну и пољопривреду при Уједињеним нацијама) и Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, као и надлежних институција земаља из региона - Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Македоније.

Један од циљева пројекта је да допринесе побољшању и развоју у области аквакутуре и здравственог стања водених животиња. Општи циљ овог пројекта је јачање регионалне и националне биосигурности у области аквакултуре, и успостављање капацитета за бављење са преносивим заразним болестима водених животиња. Такође, пројекат се спроводи са циљем да се побољша процес усаглашавања националних са међународним здравственим стандардима за водене животиње, а у складу са стандардима Светске организације за заштиту здравља животиња (ОИЕ). На радионицама, које су одржане на одређене теме у свакој земљи, учесницима је омогућен општи преглед стања у области аквакултуре, како у региону тако и код нас.
Овим пројектом, земље учеснице треба да омогуће да се унапреде мере за побољшање здравственог стања водених животиња на националном нивоу, као и да се побољша усклађивање са здравственим стандардима како у региону, тако и у међународном промету. Током радионице је кроз усмени и практични рад представљен пројекат, а циљна група били су ветеринарски инспектори и узгајивачи рибе. Конференцији је присуствовало 55 учесника. Радионице су се одржале у рибњацима РМ Стубица у Сисевцу, у Поповцу, Параћину и рибњаку Рибарског Газднства “Ечка”, у Лукином Селу и Зрењанину.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional