Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ПОЧЕЛА СЕРИЈА ТРЕНИНГА „КОНТРОЛА КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА И БЕСНИЛА“

ПОЧЕЛА СЕРИЈА ТРЕНИНГА „КОНТРОЛА КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА И БЕСНИЛА“

Ел. пошта Штампа ПДФ

Обука „Контрола класичне куге свиња и беснила“, намењена носиоцима контроле заразних болести на терену и одгајивачима, почела је 5. октобра 2015. године, тренингом за Ветеринарску инспекцију и Управу за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Тренинзи су део пројекта “Изградња капацитета за развој националног компензационог фонда за сузбијање заразних болести и друге услуге“, који реализује Управа за ветерину, уз техничку подршку Европске уније.

Светски признати стручњаци професор Trevor Drew, Pasquale Simonetti и Domenico Rutilli, заједно са др Мирзетом Сабировићем, руководиоцем тима експерата на пројекту, упознали су учеснике са интернационалним стандардима и улогом надлежних органа у контроли класичне куге свиња и беснила. Учесницима су представљене стратегије за контролу ККС које се спроводе широм света и процедуре и принципи за добијање слободног статуса, као и приказ прописа у Србији и путоказ за остваривање стратегије у Србији кроз план рада, поделу улога и одговорности сваког учесника у процесу контроле.

У живој дискусији којом је модерирао начелник Одељења за заштиту здравља, добробит и следљивост животиња Будимир Плавшић, учесници су изнели низ изазова са којима се сусрећу на терену, представили своја виђења решења и упознали се са решењима сличне проблематике у Европи.

Тренинзи за ветеринаре и одгајиваче биће одржани током октобра и новембра у Суботици, Новом Саду, Нишу, Пожаревцу и Шапцу.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional