Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЈАЧАНИМ МЕРАМА У ЦИЉУ ПРЕВЕНИРАЊА, СПРЕЧАВАЊА ПОЈАВЉИВАЊА ИЛИ РАНОГ ОТКРИВАЊА БОЛЕСТИ НОДУЛАРНИ ДЕРМАТИТИС - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD) ЗБОГ ПОВЕЋАНОГ РИЗИКА ДА СЕ НА ТЕРИТОРИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УНЕСЕ ЗАРАЗНА БОЛЕСТ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЈАЧАНИМ МЕРАМА У ЦИЉУ ПРЕВЕНИРАЊА, СПРЕЧАВАЊА ПОЈАВЉИВАЊА ИЛИ РАНОГ ОТКРИВАЊА БОЛЕСТИ НОДУЛАРНИ ДЕРМАТИТИС - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD) ЗБОГ ПОВЕЋАНОГ РИЗИКА ДА СЕ НА ТЕРИТОРИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УНЕСЕ ЗАРАЗНА БОЛЕСТ

Због појаве нових жаришта и ширења  болести нодуларни дерматитис - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD) у Републици Бугарској и потврђених случајева оболелих животиња у Републици Македонији, Управа за ветерину, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, на основу члана 125. став 1. тачка 1. Закона о ветеринарству („Службени гласник РС“, број: 91/2005,30/2010 и 93/2012), од дана 14. априла 2016. године предузела је мере забране увоза или транзита пошиљака пријемчивих животиња: домаћих говеда и бивола (Bos taurus, Bos indicus, Bison bison и Bubalus bubalis) као и пријемчивих дивљих животињa и  меса, коже и семена за вештачко осемењавање пореклом од наведених врста, када је према подацима и обавештењу Међународне организације за здравље животиња (ОIE), Управа за ветерину дошла до сазнања да је у земљама: Република Бугарска, Република Грчка, Република Турска и Република Македонија, дошло до појаве болест нодуларни дерматитис - Dermatitis nodosa – Lumpy skin disease (LSD), па постоји опасност да се ова болест унесе на територију Републике Србије.

На територији Републике Србије у циљу превенирања, спречавања појављивања или раног откривања  болести наложене су појачане мере контроле здравственог стања пријемчивих животиња у пограничним подручјима Републике Србије, као и информисање власника животиња да чим примете симптоме о томе обавесте надлежне ветеринарске станице или ветеринарске инспекторе, док су ветеринарске службе Републике Србије у стању појачане приправности због повећаног ризика од уношења заразне болести.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional