Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ''БУДИ ЊЕГОВ/ЊЕН ХЕРОЈ'' - Кампања јачања свести о контроли популације напуштених животиња

''БУДИ ЊЕГОВ/ЊЕН ХЕРОЈ'' - Кампања јачања свести о контроли популације напуштених животиња

Управа за ветерину, у сарадњи са Светском организацијом за заштиту здравља животиња (ОИЕ) И ветеринарским службама на Балкану, започиње кампању јачања свести о контроли популације напуштених животиња.

Кампања је организована као део ширег пројекта посвећеног унапређењу добробити у Европи, коју је покренула организација ОИЕ, уз подршку 53 европске државе и Европске уније, а којим руководи Управна група за Добробит животиња у Европи, чији је Србија члан.

Кампања ће трајати до краја године, уз одржавање низа активности, које укључују дистрибуцију стручног и промотивног материјала (летака, постера, упитника, водича) припремљених од стране ОИЕ, како у електронској тако и у писаној форми. Биће промовисани одговорно власништво и највиши стандарди за одрживо решавање проблема напуштених животиња. Део материјала биће допремљен у Србији у наредном периоду и дистрибуиран циљним групама преко мреже ветеринарских организација, локалних самоуправа и организација цивилног друштва.

Циљ ове кампање је развијања свести јавности о проблему са напуштеним животињама, о мерама заштите добробити животиња, улози појединаца, организација и инстритуција, као и значају дугорочног решавања овог проблема, у складу са највишим стандардима које је израдио ОИЕ.

Др. Миодраг Петровић, в.д. директора Управе за ветерину, изјавио је тим поводом следеће: “Решавање проблема напуштених животиња је веома значајно не само за Србију већ и за читав Балкан. Ми смо у сарадњи са ОИЕ, кроз активно учешће на развоју добробити у Европи, успели да мобилишемо средства за покретање ове кампање. Желимо да мотивишемо све заинтересоване стране, да дају највећи допринос решавању овог проблема.”

Директор ОИЕ, Dr Monique Eloit, објавила је на интернет страницама ове организације, видео и писану изјаву, којом је озваничила почетак кампање и потврдила високу посвећеност подршци нашем регион да се овај проблем реши на одржив начин.

http://www.oie.int/en/for-the-media/press-releases/detail/article/new-initiative-of-the-oie-to-control-stray-dog-population/

Позивамо све заинтересоване организације и појединце да заједно подрзимо и учествујемо у овој кампањи.

Министарство ће на Међународном сајму пољопривреде, на свом штанду, 19.5.2016. године, делити промотивне материјале и информисати посетиоце о овој кампањи.

“Свом псу можете рећи све, осим збогом”

“Буди његов херој”

“Одговорно власништво”

(кликните на слику зa PDF)

Лифлет

Линкови

http://rpawe.oie.int/index.php?id=4

http://www.oie.int/index.php?id=169&L=0&htmfile=titre_1.7.htm

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional