Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ИНФОРМАЦИЈА О ЗБРИЊАВАЊУ КОЊА И ПСА

ИНФОРМАЦИЈА О ЗБРИЊАВАЊУ КОЊА И ПСА

По пријави упућеној ветеринарској инспекцији путем електронске поште да је у парку код зелене пијаце Јагодина остављен један коњ, Управа за ветерину, Министарства пољопривреде и заштите животне средине је одмах реаговала и предузела одлучне мере.

Истог дана је ветеринарска инспекција поморавског округа изашла на лице места, на коме су се већ налазили Директор ветеринарске станице ''Јагодина'' и представници Полицијске управе Града Јагодина. Ветеринарска инспекција је наложила да се коњ допреми у ветеринарску станицу ''Јагодина'', у којој је обављен клинички преглед и идентификација животиње. Прегледом је установљено да коњ нема видљивих физичких повреда, као и да не испољава симптоме психичког злостављања, страха, нити поремећаја у понашању.

По обавештењу Полицијске управе Града Јагодина, да је коњ је у власништву М.С., који се налази у поступку извршења судске санкције-казне затвора, ветеринарска инспекција је, у циљу заштите добробити животиње наложила привремени смештај коња у штали ветеринарске станице ''Јагодина'' и упутила допис Градској управи Града Јагодине да, у складу са Законом о добробити животиња обезбеди збрињавање животиње.

Приликом интервенцијске патроле Полицијске управе Града Јагодина, у дворишту породочне куће М.С. затечен је и један пас, у стању неухрањености, испољеног агресивног понашања. Ветеринарска инспекција је наложила зоохигијенској служби да збрине пса у прихватилиште, а ради очувања његове добробити.

И поред недовољног броја ветеринарских инспектора на терену, као и недостатка материјалних ресурса, Управа за ветерину улаже максималне напоре да обезбеди смештај, као и одговарајућу бригу и негу напуштеним животињама. Стога, апелујемо наневладине организације и друштва за заштиту животиња да узму активног учешћа и помогну Управи за ветерину у проналажењу смештаја за животиње, које се нађу у оваквој невољи.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional