Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ИНФОРМАЦИЈА О ПОСТУПАЊУ ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

ИНФОРМАЦИЈА О ПОСТУПАЊУ ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

Одмах по пријему пријаве да се на планини Кукавица, близу хотела Влајна налазе изнемогли коњи, ветеринарска инспекција, у присуству надлежног ветеринара је, дана 23. августа 2017. године извршила службену контролу приликом које је утврдила да пријављени коњ, беле боје, а чије су слике постављене на интернет није затечен на наведеној локацији нити у ближој околини.

Приликом контроле ја такође констатовано да се у штали, која се налази преко пута хотела Влајна, и која је у власништву Шумског газдиства из Лесковца налази осам коња, расе штајерац, власника Драгана Пејаковића из Лесковца. Прегледом објекта, утврђено је да исти испуњава прописане услове.

Приликом контроле је утврђено да је од осам коња, шест доброг здрасвственог стања, док су 2 коња оболела и то један од пододерматитиса, а други од бронхопнеумоније. Оба коња примају терапију, коју спроводи ветеринарска амбуланта ''Пегаз'' из Вучја.

Службеном контролом је констатовано да коњи нису на прописан начин обележени, као и да није спроводен програм мера здравствене заштите животиња за 2017. годину, па је ветеринарска инспекција усменим решење наложила власнику животиње и надлежном ветеринару да исправе уочене неправилности.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional