Правилник о измени и допунама Правилника о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2017. годину


Објављен је Правилник o измени и допунама Правилника о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2017. годину који можете преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Правилник о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2017. годину


Објављен је Правилник о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2017. годину који можете преузети овде.

УКИНУТЕ ЗАРАЖЕНЕ ЗОНЕ ПРОТИВ НОДУЛАРНОГ ДЕРМАТИТИСА


Управа за ветерину је донела одлуку о укидању заражених и угрожених подручја, односно спровођења ванредних ветеринарско санитарних мера због појаве нодуларног дерматитиса (болести квргаве коже) у Јабланичком, Пиротском, Топличком, Пчињском, Зајечарском и Борском управном округу.Тиме су укинуте и специфичне забране уведене у циљу спречавања ширења, сузбијања и искорењивања ове болести.   У складу са Инструкцијом о поступку доношења решења о престанку мера на зараженим газдинствима, зараженом и угроженом подручју због појаве нодуларног дерматитиса број 323-02-2433/2016-05/7 од 16.08.2016. године, Регионални кризни центри за праћење кретања, превенцију и контролу заразне болести нодуларни дерматитис са седиштем у Нишу и Зајечару обратили су се Националномкризном центру за праћење кретања, превенцију и контролу заразне болести нодуларни дерматитис са седиштем у Управи за ветерину,са предлогом за укидање решења којима су је територије одређених општина проглашене зараженим, односно угроженим подручјима од заразне болести нодуларни дерматитис.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ПРАВИЛНИК О МАЛИМ КОЛИЧИНАМА ПРИМАРНИХ ПРОИЗВОДА КОЈЕ СЛУЖЕ ЗА СНАБДЕВАЊЕ ПОТРОШАЧА, ПОДРУЧЈУ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТИХ ДЕЛАТНОСТИ КАО И ОДСТУПАЊА КОЈА СЕ ОДНОСЕ НА МАЛЕ СУБЈЕКТЕ У ПОСЛОВАЊУ ХРАНОМ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА

ПРАВИЛНИК О МАЛИМ КОЛИЧИНАМА ПРИМАРНИХ ПРОИЗВОДА КОЈЕ СЛУЖЕ ЗА СНАБДЕВАЊЕ ПОТРОШАЧА, ПОДРУЧЈУ ЗА ОБАВЉАЊЕ ТИХ ДЕЛАТНОСТИ КАО И ОДСТУПАЊА КОЈА СЕ ОДНОСЕ НА МАЛЕ СУБЈЕКТЕ У ПОСЛОВАЊУ ХРАНОМ ЖИВОТИЊСКОГ ПОРЕКЛА

У „Службеном гласнику“ РС, број: 111 од 11. децембра 2017. године, објављен је Правилник о малим количинама примарних производа које служе за снабдевање потрошача, подручју за обављање тих делатности као и одступања која се односе на мале субјекте у пословању храном животињског порекла, који можете преузети овде.

Водич за клање малих количина живина и лагоморфа на газдинству овде.

Водич за производњу и прераду меса малог капацитета и производњу традиционалних производа од меса овде.

Општи модел плана HACCP за клање свиња у објектима малог капацитета овде.

Општи модел плана HACCP за клање живине у објектима малог капацитета овде.

Општи модел плана HACCP за клање говеда у објектима малог капацитета овде.

Општи модел плана HACCP за производњу традиционалних ферментисаних сувих кобасица у објектима за прераду меса малог капацитета овде.

Општи модел плана HACCP за производњу традиционалних сувомеснатих производа у објектима за прераду меса малог капацитета овде.

 

 

Zarazne bolesti zivotinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional