Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње


Објављен је Правилник о измени правилника о максимално дозвољеним количинама остатака средстава за заштиту биља у храни и храни за животиње који можете преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Јавни позив за упис у регистар овлашћених обележивача


Министарство пољопривреде и заштите животне средине објављује јавни позив за упис у Регистар овлашћених обележивача. Опширније...

Обележавање, регистрација и праћење кретања говеда - Најчешће постављана питања


Управа за ветерину је припремила одговоре на најчешће постављана питања из области Обележавања, регистрације и праћења кретања говеда које можете погледати и преузети ОВДЕ.

Почетна Вести Вести о догађајима ОБАВЕШТЕЊЕ О АФРИЧКОЈ КУГИ СВИЊА

ОБАВЕШТЕЊЕ О АФРИЧКОЈ КУГИ СВИЊА

У складу са Правилником о утврђивању плана управљања кризним ситуацијама ("Сл.гласник РС", број: 11/2018) а ради сузбијања и искорењивања нарочито опасне заразне болести афричка куга свиња, у сарадњи са Стручном групом за Афричку кугу свиња, в.д. директора Управе за ветерину донео је:

Оперативни приручник за спровођење кризног плана за контролу и сузбијање заразне болести афричка куга свиња , који се може преузети овде.

У циљу спречавања појављивања, ширења, сузбијања и искорењивања заразне болести афричке куге свиња спроводиће се мере које су прописане следећим прописима, који се свеобухватно примењују:

1.  Закон о ветеринарству („Службени гласник РС”, бројева: 91/05,30/10 и 93/12 );

2.  Програм мера здравствене заштите животиња („Службени гласник РС” број 11/18)

3. Правилник о мерама за рано откривање, дијагностику, спречавање ширења, сузбијање и искорењивање заразне болести афричке куге свиња  („Службени гласник РС”, број 32/10 );

4.  Правилник о утврђивању плана управљања кризним ситуацијама ( "Сл.гласник РС", број: 11/2018)

5.  Оперативни приручник за спровођење кризног плана за контролу и сузбијање заразне болести афричка куга свиња (број: 119-01-260/2018-05 од 26.4.2018. године).

Поред тога, вршиће се континуирано спровођење биосигурносних мера и добре фармске праксе, на свим газдинствима са свињама (укључујући и сточне пијаце), као и у унутрашњем и међународном промету.

Водичи и препоруке припремљени су и објављени на интернет страницама Управе за ветерину: http://www.vet.minpolj.gov.rs/srb/africka-kuga-svinja

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Zarazne bolesti zivotinja

Previous Следећа

informator_o_radu

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional