ПРЕСТАНАК РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА У СКЛАДУ СА РЕШЕЊЕМ О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАРАЖЕНИХ И УГРОЖЕНИХ ПОДРУЧИЈА ОД АКС


Управа за Ветерину је узимајући у обзир резултате надзора и дијагностичког испитивања на целој територији државе, као и спроведене мере и резултате надзора и дијагностичког испитивања свиња у зараженим и угроженим подручјима, а у складу са националним и европским прописима, донела решења о престанку спровођења рестриктивних мера у подручjима проглашеним зараженим и угроженим од заразне болести афричка куга свиња у општини Младеновац,Смедеревска Паланка и Житиште, чиме су раније донета предметна решења укинута на целокупној територији Републике Србије примењиваће се мере континуираног надзора на АКС код домаћих и дивљих свиња.

Решења о престанку примене рестриктивних мера можете преузети у делу Афричка куга свиња-Актуелне информације.                                                              

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА (ККС) У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ


  Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за ветерину, донела је одлуку за престанак вакцинације свиња против Класичне куге свиња.

Одлука ступа на снагу од  дана 15. 12. 2019. Године.

Након вишегодишње примене имунопрофилактичке мере здравствене заштите популације свиња, односно, вакцинације свиња против Класичне куге свиња у Републици Србији, Управа за ветерину донела је одлуку о престанку вакцинације на основу анализе ризика стручне јавности , процене ефеката вакцинације, спроведених мониторинга циркулације вируса у популацији домаћих и дивљих свиња и Препорука Европске комисије за праћење здравља животиња.
Одлука ће повећати капацитете индустрије за прераду меса и релаксирати услове за извоз свињског меса и производа од свињског меса на тржиште земаља чланица  Европске Уније.
Управа за ветерину донела је Правилник о изменама и допуни Правилника о утврђивању  мера за рано откривање, дијагностику, спречавање ширења, сузбијање и искорењивање заразне болести класичне куге свиња, као и начину њиховог спровођења (“Сл. гласник РС”, бр. 87/2019) и Правилник о изменама Правилника о утврђивању Програма мера здравствене заштите животиња за 2019.годину (“Сл. гласник РС”, бр. 87/2019), на основу којих ће се одлука спровести.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

ПОЈАВА АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА


Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде,Управа за Ветерину проглашава зараженим подручијем од заразне болести афричке куге свиња, насељена места Велика Крсна и Рабровац општина Младеновац на територији града Београда,насељено место Кусадак општина Смедеревска Паланка у Подунавском управном округу.
Решења о проглашењу зараженог подручија и угроженог подручија као и ловишта (подручија високог ризика) од заразне болести Афричке куге свиња могу се преузети овде.  

Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит


Правилник о условима за пошиљке за које није потребно решење за увоз и транзит („Службени гласник РС“,  број: 39/2019 објављен 6. јуна 2019. године) може се преузети овде.

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Вести Вести о догађајима План вакцинације из ваздуха

План вакцинације из ваздуха

Ел. пошта Штампа ПДФ

предмет: план вакцинације из ваздуха   

за период: од 08.11.2011. до 07.12.2011.

ваздухоплови: piper warrior.cessna 172

регистрарских ознака: yu-ddb.yu-dod,yu-doj,yu-dnn, yu-dna,yu-don,yu-dow,yu-fly,yu-dcx

класа: general aviation

У сваком реону рада прво ће се радити брдско-планинска подручја.

аеродром полетања: аеродром Крушевац (lyks)

за период: од  08.11.2011 до 16.11.2011.

реони летења (општине): Краљево, Прибој, Ивањица, Трстеник, Крушевац, Алексинац, Сокобања, Књажевац, Пријепоље, Нова Варош, Ниш, Сјеница, Рашка, Прокупље, Бела Паланка, Пирот, Нови Пазар, Лесковац, Власотинце, Сурдулица, Прибој, Врање, Босилеград, Бујановац, Прешево.

аеродром полетања: аеродром Смедеревска Паланка (lysp), аеродром Лисичији јарак (lybj)

за период: од 17.11.2011 до 27.11.2011.

реони летења (општине): Београд, Ковин, Зрењанин, Сремска Митровица, Рума, Шабац, Обреновац, Смедерево, Пожаревац, Голубац, Лозница, Младеновац, Мајданпек, Љубовија, Ваљево, Смедеревска Паланка, Петровац, Жагубица, Неготин, Бор, Рогачица, Горњи Милановац, Крагујевац, Јагодина, Ћуприја, Зајечар, Ужице, Пожега, Чачак и Параћин.

аеродром полетања: аеродром Лисичији јарак (lybj)

за период: од  27.11.2011 до 07.12.2011.

реони летења (општине): Суботица, Кањижа, Бајмок, Сента, Бачка Топола, Сомбор, Ада, Кикинда, Сивац, Апатин, Црвенка, Кула, Бечеј, Врбас, Србобран, Темерин, Елемир, Бачка    Паланка, Нови Сад, Зрењанин, Шид, Инђија, Алибунар, Вршац, Сремска Митровица, Рума, Стара Пазова, Банатско Ново Село, Нова Пазова, Београд, Панчево, Бела Црква, Железник и Ковин.

Напомена: План вакцинације је описан орјентационо. Датуми и рад на локацијама зависи од метео услова и координације са надлежним контролама летења.

сврха: вакцинација дивљих животиња

висина: до 300 m (qfe)

брзина: 160 км

Тагови: Догађаји

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional