PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

GRAĐANI DA NE UKLANJAJU SAMI LEŠEVE ŽIVOTINJA

El. pošta Štampa PDF

„Uprava za veterinu koordinira procesom sakuplјanja leševa životinja, čišćenja terena i dezinfekcije. Tamo gde se voda povukla veterinarske službe sakuplјaju leševe, a njihova prerada se odvija u kafilerijama", rekla je ministar polјoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavlјević Bošković za Vesti B92 i apelovala na građane da ne uklanjaju sami leševe životinja već da se prvo konsultuju sa veterinarskom inspekcijom.

Ministar Bogosavlјević Bošković je dodala da podaci o uginulim životinjama svakog momenta stižu i da trenutno nema tačnih podataka koliko je životinja stradalo. Ona je istakla da je oko 300 veterinarskih stanica u Srbiji trenutno angažovano po ovom pitanju.

„Radi se o jako velikom broju uginulih životinja, nemamo tačnu procenu, ali je šteta u stočarstvu ogromna“, rekla je Bogosavlјević Bošković i naglasila da postoji lanac koordinacije i odgovornosti u ovoj oblasti i da građani treba da se obrate veterinarskoj inspekciji koja će im dati uputstva kako i da li da se angažuju na ovom polјu.

Bogosavlјević Bošković očekuje da će država učiniti sve da u najvećoj mogućoj meri pomogne onima koji su ugroženi ovim poplavama i naglašava da je potrebno mnogo vremena da bi se obnovilo ono što je izgublјeno.

„Za obnovu stočarstva će biti potrebno nekoliko godina i nadam se da ćemo dobiti značajna sredstva iz budžeta, kao i pomoć iz inostranstva", naglasila je ministar polјoprivrede i zaštite životne sredine.

Kontakt Odelјenja veterinarske inspekcije gde je organizovano dužurstvo: 011/260-56-30.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional