PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

El. pošta Štampa PDF

Uprava za veterinu pripremila je niz uputstava i smernica za postupanje u područjima pogođenim ili ugroženim poplavama kako bi se na što stručniji način sprovele veterinarsko-sanitarne mere od strane veterinarskih organizacija, sprečilo pojavlјivanje zaraznih bolesti životinja i lјudi a građanima olakšao povratak u svoje domove.

Uputstvo za sprovođenje mera uklanjanja leševa uginulih životinja, čišćenje, sanitarno pranje, dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju objekata iz veterinarske delatnosti

Uputstvo za postupanje sa sporednim proizvodima životinjskog porekla u područjima pogođenim poplavama

Uputstvo o načinu postupanja sa pošilјkama životinja

Uputstvo kako se treba ponašati u slučaju susreta sa zmijama u poplavlјenom području

Uputstvo za postupanje u slučaju kontakta zmija i drugih vrsta životinja u područjima pogođenim poplavama

Uprava za veterinu sprovodi sve aktivnosti iz oblasti veterinarstva u poplavlјenim područjima u koordinaciji sa drugim službama, posebno Ministarstvom zdravlјa, dok je veterinarska inspekcija direktno uklјučena u rad okružnih i opštinskih štabova za vanredne situacije.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional