ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Ел. пошта Штампа ПДФ

Због појаве болести птица - Авијарне инфлуенце у државама: Савезна Република Немачка, Краљевина Холандија и Велика Британија, на пошиљке животињског порекла и живих животиња које се увозе на територију Републике Србије, примењује се Наредбе о предузимању мера за спречавање уношења, појаве, ширења и сузбијања заразне болести птица-Авијарне инфлуенце у Републику Србију („Сл. гласник РС“, бр. 28/2006. даље: Наредба) и забрана увоза у складу са тачкама 2. ,3., 4., и 5.

Тачком 6. и 18. Наредбе  могуће је реализовати увоз пошиљака, уз примену принципа регионализације, ако се утврди да не постоји ризик по здравље животиња и здравље људи.

Имајући у виду напред наведено потребно је да Захтев за утврђивање да не постоје ветеринарско-санитарне сметње за увоз пошиљке допуните додатним документима овереним од надлежне ветеринарске службе земље порекла пошиљке:

1. удаљеност фарме (објекта) порекла животиња од најближег места избијања заразне болести птица – Авијарне инфлуенце, односно зараженог подручија;

2.  биосигурносне мере које се спроводе на фарми (у објекту) порекла живине (односи се само на увоз живих животиња)

3. о спроведеним мерама надзора и програма дијагностичких испитивања спроведених на фарми ( у објекту) порекла живине (односи се само на увоз живих животиња).

Горе наведену документацију неопходно је доставити на српском језику преведену од сране судског тумача.

Из свега изнетог, потребно је да у складу са упутством из овог обавештења допуните Ваш захтев, у року од 15 дана од дана пријема. Уколико у остављеном року то не учините, Ваш Захтев неће бити узет у разматрање, те ће применом члана 58.става 2. ЗУП-а  донети закључак којим се захтев одбацује.

 

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional