ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЛАЗУ СТРУВИТА У ФИЛЕТИМА СКУШЕ ИЗ ХРВАТСКЕ


Државни инспекторат Републике Хрватске објавио је информацију за потрошаче о опозиву производа Adriatic Queen, „Скуша филети у маслиновом уљу“ , тежине 105 г, број лота  L12/03/20 V4,  због постојања могућност појаве кристала “струвита”, произвођача  “Sardina d.o.o” , Постира, Хрватска.
  Кристали струвита настају спајањем природних, нормалних састојака меса свих морских плодова након што се риба стерилизују у конзерви. Струвити не представљају ризик по здравље људи, јер се растварају у желуцу и не акумулирају у организму као штетне материје.
Медјутим, како ови кристали могу бити величине и до 1 цм и подсећају на стакло, могу довести, нарочито код млађе популације, до механичког оштећења усне дупље и горњих органа за варење.
Према информацијама из RASFF Хрватска, спорни лот је стављен на тржиште Чешке и Словачке.
Истрагом спроведеном у Србији, утврђено је да се спорни лот конзерве скуше не налази се у овом тренутку у промету на територији Републике Србије.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Управа за ветерину, у сарадњи са Светском организацијом за заштиту здравља животиња (ОИЕ) И ветеринарским службама на Балкану, започиње кампању јачања свести о контроли популације напуштених животиња.

Кампања је организована као део ширег пројекта посвећеног унапређењу добробити у Европи, коју је покренула организација ОИЕ, уз подршку 53 европске државе и Европске уније, а којим руководи Управна група за Добробит животиња у Европи, чији је Србија члан.

Кампања ће трајати до краја године, уз одржавање низа активности, које укључују дистрибуцију стручног и промотивног материјала (летака, постера, упитника, водича) припремљених од стране ОИЕ, како у електронској тако и у писаној форми. Биће промовисани одговорно власништво и највиши стандарди за одрживо решавање проблема напуштених животиња. Део материјала биће допремљен у Србији у наредном периоду и дистрибуиран циљним групама преко мреже ветеринарских организација, локалних самоуправа и организација цивилног друштва.

Циљ ове кампање је развијања свести јавности о проблему са напуштеним животињама, о мерама заштите добробити животиња, улози појединаца, организација и инстритуција, као и значају дугорочног решавања овог проблема, у складу са највишим стандардима које је израдио ОИЕ.

Др. Миодраг Петровић, в.д. директора Управе за ветерину, изјавио је тим поводом следеће: “Решавање проблема напуштених животиња је веома значајно не само за Србију већ и за читав Балкан. Ми смо у сарадњи са ОИЕ, кроз активно учешће на развоју добробити у Европи, успели да мобилишемо средства за покретање ове кампање. Желимо да мотивишемо све заинтересоване стране, да дају највећи допринос решавању овог проблема.”

Директор ОИЕ, Dr Monique Eloit, објавила је на интернет страницама ове организације, видео и писану изјаву, којом је озваничила почетак кампање и потврдила високу посвећеност подршци нашем регион да се овај проблем реши на одржив начин.

http://www.oie.int/en/for-the-media/press-releases/detail/article/new-initiative-of-the-oie-to-control-stray-dog-population/

Позивамо све заинтересоване организације и појединце да заједно подрзимо и учествујемо у овој кампањи.

Министарство ће на Међународном сајму пољопривреде, на свом штанду, 19.5.2016. године, делити промотивне материјале и информисати посетиоце о овој кампањи.

“Свом псу можете рећи све, осим збогом”

“Буди његов херој”

“Одговорно власништво”

(кликните на слику зa PDF)

Лифлет

Линкови

http://rpawe.oie.int/index.php?id=4

http://www.oie.int/index.php?id=169&L=0&htmfile=titre_1.7.htm

 

Afrička kuga svinja

RASFF

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional