ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна Oрганизација Ветеринарска инспекција НА СНАЗИ ВАНРЕДНЕ ВЕТЕРИНАРСКО - САНИТАРНЕ МЕРЕ

НА СНАЗИ ВАНРЕДНЕ ВЕТЕРИНАРСКО - САНИТАРНЕ МЕРЕ

Ел. пошта Штампа ПДФ

Министарство пољопривреде и заштите животне средине издало је надлежним службама налог за спровођење ванредних ветеринарско санитарних мера заштите, пре свега за уклањање угинулих животиња и дезинфекцију, како би се избегле опасне последице, изјавила је за агенцију Тањуг, министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.

„Успостављена је координација и ланац командовања преко Управе за ветерину и регионалних канцеларија ветеринарских инспекција у 25 округа“, изјавила је министар Богосављевић Бошковић.

Укупно дванаест ветеринарских специјалистичких института формирали су тимове за брзу реакцију и више од 300 овлашћених ветеринарских станица оспособљено је и спремно за пружање ветеринарских услуга. На сакупљању лешева животиња, ангажовано је 17 камиона кафилерија из Сомбора, Инђије и Ћуприје. Прерада угинулих животиња обавља се у кафилеријама у Сомбору и Ћуприји.

„Направљен је детаљан план чишћења и дезинфекције у поплављеним подручјима за период након повлачења воде. У приправности су четири кризна центра ветеринарских института у Нишу, Краљеву, Београду и Новом Саду“, истакла је Богосављевић Бошковић додавши да је успостављена сарадња са Ветеринарском службом Војске Србије и да се сада заједнички ради на припремама за наступајућу дезинфекцију, како би се спречиле још веће штетне последице „које би у овом случају могле бити и катастрофалне“.

Министар Богосављевић Бошковић навела је и то да се ради даноноћно, да су све службе на терену, да информације стижу из часа у час и да Министарство чини све што је у његовој моћи да ублажи последице.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional