ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЛАЗУ СТРУВИТА У ФИЛЕТИМА СКУШЕ ИЗ ХРВАТСКЕ


Државни инспекторат Републике Хрватске објавио је информацију за потрошаче о опозиву производа Adriatic Queen, „Скуша филети у маслиновом уљу“ , тежине 105 г, број лота  L12/03/20 V4,  због постојања могућност појаве кристала “струвита”, произвођача  “Sardina d.o.o” , Постира, Хрватска.
  Кристали струвита настају спајањем природних, нормалних састојака меса свих морских плодова након што се риба стерилизују у конзерви. Струвити не представљају ризик по здравље људи, јер се растварају у желуцу и не акумулирају у организму као штетне материје.
Медјутим, како ови кристали могу бити величине и до 1 цм и подсећају на стакло, могу довести, нарочито код млађе популације, до механичког оштећења усне дупље и горњих органа за варење.
Према информацијама из RASFF Хрватска, спорни лот је стављен на тржиште Чешке и Словачке.
Истрагом спроведеном у Србији, утврђено је да се спорни лот конзерве скуше не налази се у овом тренутку у промету на територији Републике Србије.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Почетна РЕГИСТРАЦИЈА ПЧЕЛИЊАКА
 Logo grupe za obelezavanje i sledljivost zivotinja  Pcele

1. априла 2013. године је завршено пријављивање тј. обнова регистрације  пољопривредних газдинстава у Регистру Пољопривредних Газдинстава (РПГ).

Нови „Закон о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју“, који је у члану 28. предвидео подстицаје у минималном износу од 500 динара по кошници пчела, је регистрацију пољопривредних газдинстава које држе и узгајају пчеле довео у први план. Наиме, приликом пријављивања пољопривредног газдинства, потребно је било приложити и ветеринарски број газдинства - тзв. ХИД (скр. енгл. Holding IDentification number).

Управа за ветерину са задовољством, по први пут, може да објави привремени Регистар пчелара на територији Републике Србије, који је заснован на Регистру газдинстава која држе и узгајају животиње у Републици Србији.

Ажурирање привременог Регистра ће извршити надлежне ветеринарске станице које спроводе Програм Мера здравствене заштите животиња, у току акције обележавања кошница и регистрације пчелињака која почиње у понедељак, 08.04.2013. године.

Све информације везане за поступак регистрације пчелињака и обележавање кошница, потражите код вашег ветеринара или надлежног ветеринарског инспектора.

Јавне податке из привременог Регистра, можете погледати ОВДЕ

Инструкцију о поступку обележавања пчелињих друштава и регистрацији пчелињака, можете погледати ОВДЕ

Обележавање пчелињих друштава и регистрација пчелињака – газдинстава на којима се држе и узгајају пчеле, састоји се од следећих елемената:

  • регистрације пчелињака и додељивањa јединственог идентификационог броја пчелињака,

  • обележавања пчелињих друштава јединственом идентификационом ознаком сваке кошнице,

  • пријаве промена регистрованог стања, централне базе података.

 

Afrička kuga svinja

RASFF

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional