OBAVEŠTENJE O NALAZU STRUVITA U FILETIMA SKUŠE IZ HRVATSKE


Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je informaciju za potrošače o opozivu proizvoda Adriatic Queen, „Skuša fileti u maslinovom ulju“ , težine 105 g, broj lota  L12/03/20 V4,  zbog postojanja mogućnost pojave kristala “struvita”, proizvođača  “Sardina d.o.o” , Postira, Hrvatska. Kristali struvita nastaju spajanjem prirodnih, normalnih sastojaka mesa svih morskih plodova nakon što se riba sterilizuju u konzervi. Struviti ne predstavljaju rizik po zdravlje ljudi, jer se rastvaraju u želucu i ne akumuliraju u organizmu kao štetne materije. Medjutim, kako ovi kristali mogu biti veličine i do 1 cm i podsećaju na staklo, mogu dovesti, naročito kod mlađe populacije, do mehaničkog oštećenja usne duplje i gornjih organa za varenje. Prema informacijama iz RASFF Hrvatska, sporni lot je stavljen na tržište Češke i Slovačke. Istragom sprovedenom u Srbiji, utvrđeno je da se sporni lot konzerve skuše ne nalazi se u ovom trenutku u prometu na teritoriji Republike Srbije.

OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  KAKO RUKOVATI HRANOM U LETNJIM MESECIMA

Više informacija kako rukovati hranom tokom letnjih meseci možete pogledati ovde.

 

 

POZIV ZA UČEŠĆE U POSTUPKU OTUĐENJA SLUŽBENIH VOZILA KORISNIKA UPRAVE ZA VETERINU

Tekst poziva možete preuzeti ovde.Zapisnik o proceni realne vrednosti upotrebljivanih vozilaTekst zapisnika možete preuzeti ovde.

 

Obaveštenje učesnicima u postupku otuđenja službenih vozila korisnika Uprave za veterinuTekst obaveštenja možete preuzeti ovde.Odluka o izboru najpovoljnije ponude i dodeli ugovoraTekst odluke možete preuzeti ovde.

 


 

Obaveštenje učesnicima u postupku otuđenja službenih vozila korisnika Uprave za veterinuTekst obaveštenja možete preuzeti ovde. (Nevažeće)Odluka o izboru najpovoljnije ponude i dodeli ugovoraTekst odluke možete preuzeti ovde. (Nevažeće)

 

OGLAS - PRODAJA ŽIVOTINJA PUTEM NEPOSREDNE POGODBE

Uprava za veterinu oglašava prodaju životinja putem neposredne pogodbe.

Tekst oglasa možete preuzeti ovde.

Obrazac prijave za učešće možete preuzeti ovde.

 

OBAVEŠTENJE O NALAZU STRUVITA U FILETIMA SKUŠE IZ HRVATSKE

Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je informaciju za potrošače o opozivu proizvoda Adriatic Queen, „Skuša fileti u maslinovom ulju“ , težine 105 g, broj lota  L12/03/20 V4,  zbog postojanja mogućnost pojave kristala “struvita”, proizvođača  “Sardina d.o.o” , Postira, Hrvatska.

Kristali struvita nastaju spajanjem prirodnih, normalnih sastojaka mesa svih morskih plodova nakon što se riba sterilizuju u konzervi. Struviti ne predstavljaju rizik po zdravlje ljudi, jer se rastvaraju u želucu i ne akumuliraju u organizmu kao štetne materije.

Medjutim, kako ovi kristali mogu biti veličine i do 1 cm i podsećaju na staklo, mogu dovesti, naročito kod mlađe populacije, do mehaničkog oštećenja usne duplje i gornjih organa za varenje.

Prema informacijama iz RASFF Hrvatska, sporni lot je stavljen na tržište Češke i Slovačke.

Istragom sprovedenom u Srbiji, utvrđeno je da se sporni lot konzerve skuše ne nalazi se u ovom trenutku u prometu na teritoriji Republike Srbije.

Poslednje ažurirano četvrtak, 20 januar 2022 14:47
 

KODEKS PONAŠANJA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA

Poštovani građani,

Uprava za veterinu vas obaveštava da pritužbe na ponašanje državnih službenika, u svemu u skladu sa Kodeksom ponašanja državnih službenika (“Sl.glasnik br. 29/2008, 30/2015, 20/2018, 42/2018, 80/2019, 32/2020),  možete podneti kako elektronskim putem na mejl adresu: vetuprava@minpolj.gov.rs, tako i putem pošte na sledeću adresu: Uprava za veterinu, ulica Omladinskih brigada broj 1, Novi Beograd 57.

Više informacija možete pročitati ovde.

Poslednje ažurirano petak, 17 jun 2022 06:42
 

PREDLOG ZA UVOZ NEREGISTROVANOG LEKA - VAKCINE PROTIV BOLESTI PLAVOG JEZIKA ZA OVCE

Više informacija možete pročitati ovde.

Poslednje ažurirano sreda, 29 decembar 2021 07:45
 

PODACI O BROJU ZAPOSLENIH I RADNO ANGAŽOVANIH LICA

Podatke možete videti ovde. 06/05/2022

Poslednje ažurirano četvrtak, 16 jun 2022 12:59
 

OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU

Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 12 april 2021 07:26
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 2
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional