OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Organizacija Veterinarska inspekcija NA SNAZI VANREDNE VETERINARSKO - SANITARNE MERE

NA SNAZI VANREDNE VETERINARSKO - SANITARNE MERE

El. pošta Štampa PDF

 

Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine izdalo je nadležnim službama nalog za sprovođenje vanrednih veterinarsko sanitarnih mera zaštite, pre svega za uklanjanje uginulih životinja i dezinfekciju, kako bi se izbegle opasne posledice, izjavila je za agenciju Tanjug, ministar polјoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavlјević Bošković.

„Uspostavlјena je koordinacija i lanac komandovanja preko Uprave za veterinu i regionalnih kancelarija veterinarskih inspekcija u 25 okruga“, izjavila je ministar Bogosavlјević Bošković.

 

Ukupno dvanaest veterinarskih specijalističkih instituta formirali su timove za brzu reakciju i više od 300 ovlašćenih veterinarskih stanica osposoblјeno je i spremno za pružanje veterinarskih usluga. Na sakuplјanju leševa životinja, angažovano je 17 kamiona kafilerija iz Sombora, Inđije i Ćuprije. Prerada uginulih životinja obavlјa se u kafilerijama u Somboru i Ćupriji.

„Napravlјen je detalјan plan čišćenja i dezinfekcije u poplavlјenim područjima za period nakon povlačenja vode. U pripravnosti su četiri krizna centra veterinarskih instituta u Nišu, Kralјevu, Beogradu i Novom Sadu“, istakla je Bogosavlјević Bošković dodavši da je uspostavlјena saradnja sa Veterinarskom službom Vojske Srbije i da se sada zajednički radi na pripremama za nastupajuću dezinfekciju, kako bi se sprečile još veće štetne posledice „koje bi u ovom slučaju mogle biti i katastrofalne“.Ministar Bogosavlјević Bošković navela je i to da se radi danonoćno, da su sve službe na terenu, da informacije stižu iz časa u čas i da Ministarstvo čini sve što je u njegovoj moći da ublaži posledice.

 

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional