OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna KUĆNI LJUBIMCI

Nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca

 

Nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca jeste svako premeštanje do pet kućnih ljubimaca koji nisu namenjeni za prodaju ili drugi vid prenosa trećim licima, a koje podrazumeva premeštanje kućnih ljubimaca, odnosno njihovo unošenje, tranzit, iznošenje ili ponovno unošenje na područje Republike Srbije, u pratnji vlasnika ili drugog odgovornog lica koje je ovlašćeno od strane vlasnika.

Kontrolu identifikacije i prateće dokumentacije nekomercijalnog kretanja kućnih ljubimacaobavlja carinski organ (Član 128. Zakona o veterinarstvu « Sl.glasnik RS br. 91/05 i 30/10).

Uslovi za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca dati su u Pravilniku o uslovima za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit, kao i o izgledu i sadržini obrasca uverenja (sertifikata) za te pošiljke «Sl.glasnik RS» br. 11/11 , Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima za nekomercijalno kretanje kućnih lјubimaca za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit, kao i o izgledu i sadržini obrasca uverenja (sertifikata) za te pošilјke «Sl.glasnik RS» br. 60/14 , Ispravka pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima za nekomercijalno kretanje kućnih lјubimaca za koje nije potrebno rešenje za uvoz i tranzit, kao i o izgledu i sadržini obrasca uverenja (sertifikata) za te pošilјke «Sl.glasnik RS» br. 65/14.

Vlasnik kućnog ljubimca (psa,mačke ili krznašice) ili odgovorno lice ovlašćeno od strane vlasnika, snosi svu odgovornost za ispunjavanje uslova za unos u R. Srbiju što znači da se mora sam raspitati i saznati koji su to uslovi. Mora se proveriti da li je kućni ljubimac na vreme vakcinisan, odnosno revakcinisan, da li poseduje važeći pasoš ili veterinarski sertifikat. Prilikom dolaska na granični prelaz, ukoliko  kućni ljubimac ne ispunjava uslove ulaska, ulazak u R.Srbiju može biti odbijen, odnosno kućni ljubimac će biti vraćen u zemlju porekla ili stavljen u karantin. Vlasnik životinje snosi sve troškove koji su nastali sprovođenjem  navedenih mera. Ukoliko vlasnik ne može da plati troškove, kućni ljubimac može biti lišen života na human način kao krajnji izbor.

Uslove po zemljama možete pogledati ovde:

·         Australija

·         Evropska unija 

·         Kanada 

·         SAD 

·         Novi Zeland 

·         Švajcarska

·         Ostalo 1

·         Ostalo 2

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional