OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima Započeta prolećna kampanja peroralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda

Započeta prolećna kampanja peroralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda

El. pošta Štampa PDF

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu 11. maja 2011. godine uz finansijsku pomoć EU počeli su sa  realizacijom  prolećne kampanje peroralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda  protiv besnila, sa ciljem zaštite pre svega ljudi od ove smrtonosne bolesti. Kampanja distribucije mamaka vakcine iz aviona, na teritoriji cele zemlje, trajaće tokom maja i juna 2011. godine u zavisnosti od vremenskih prilika.

U skladu sa strategijom kontrole i iskorenjivanja besnila kod divljih životinja a kao deo višegodišnjeg programa eradikace besnila u Srbiji, u toku prolećne kampanje će biti distribuirano 1.610.000 doza vakcina i to u količini od 23 mamka/km². Distribucija vakcina vrši se na teritoriji cele zemlje isključujući gradove, naseljena mesta, vodene površine i velike saobraćajnice.

Distribucija mamaka vakcine vršiće se iz malih sportskih aviona koji lete na visinama do 300m i sprovodiće se sa sledećih aerodroma: Sportski aerodrom u Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Lusičjem jarku kod Beograda.

VAŽNO  OBAVEŠTENJE                   

 

  • Mamak vakcine je namenjen lisicama i drugim divljim mesojedima.

  • Ne dodirujte mamke sa vakcinom. Objasnite to i svojoj deci.

  • Ukoliko u svom dvorištu ili bašti pronađete mamak vakcine za divlje životinje, stavite rukavicu ili plastičnu kesu na ruku i bacite mamak u obližnju šumu

  • Ukoliko ste dodirivali hranljivi deo mamka vakcine nezaštićenom rukom, operite ruke deterdžentom i vodom

  • Ukoliko ste dodirivali unutrašnjost vakcine, operite ruke deterdžentom i vodom i obratite se svom lekaru ili najbližoj antirabičnoj stanici

  • Ukoliko je Vaš pas, mačka ili neka druga domaća životinja pojela vakcinu, obavestite o tome svog veterinara

  • Dve nedelje nakon vakcinacije, pse i mačke držite zatvorene ili vezane i nemojte im dozvoljavati, kao ni drugim domaćim životinjama, da budu u zoni vakcinacije

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional