OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima Realizacija projekta „Podrška za kontrolu i iskorenjivanje klasične kuge svinja i besnila u Republici Srbiji“

Realizacija projekta „Podrška za kontrolu i iskorenjivanje klasične kuge svinja i besnila u Republici Srbiji“

Email Štampa PDF

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, dana 20. jula 2011. godine, govorio je povodom uspešne realizacije projekta „Podrška za kontrolu i iskorenjivanje klasične kuge svinja i besnila u Republici Srbiji“ i primopredaje laboratorijske opreme i dostavnih vozila za dijagnostiku besnila i oralne vakcinacije.

Događaju su prisustvovali i gospodin Vensan Dežer, ambasador Evropske unije u Republici Srbiji i dr Zoran Mićović, direktor Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.


Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović  o značaju projekta iskorenjivanja kuge svinja i besnila

Tom prilikom ministar Petrović je rekao: „Onoga trenutka kada naši farmeri ne budu morali da vakcinišu svinje i kada mi kao država budemo sertifikovani kao područje gde je ova bolest iskorenjena, imaćemo kapitalan iskorak jer je to preduslov za izvoz živih svinja i svinjskog mesa u EU. Bez izvoza ne možemo da stabilizujemo domaće tržište jer samo sa značajnim povećanjem proizvodnje koja je prošle godine bila oko 270 hiljada tona svinjskog mesa, mi možemo da imamo kvalitetniju ponudu svinjskog mesa ali i niže cene nego što je to danas slučaj.“

„Ovo je projekat koji označava uspešnu saradnju sa Vladom Srbije i resornim Ministarstvom. EU je obezbedila 6,3 miliona evra za vakcine, tehničku pomoć i za vozila za kraj projekta a Ministarstvo je učestvovalo sa 2 miliona evra. Ova vozila će omogućiti veterinarskim inspektorima da obilaze poljoprivredne proizvođače i uzgajivače svinja, da uzimaju uzorke, da donose materijale u laboratorije, da vrše anlize i na taj način svima nama omoguće da jedemo zdravu hranu“, izjavio je gospodin Vinsent Dežer.

„Iskorenjivanje klasične kuge svinja i besnila u Republici Srbiji“ je projekat koji sprovodi resorno Ministarstvo i Delegacija Evropske unije u Srbiji kojim se unapređuju nacionalni kapaciteti u borbi protiv zaraznih bolesti i obezbeđuje se prekogranična saradnja sa zemljama u regionu. Projekat će se sprovoditi najmanje 5 godina na području cele Srbije sa ciljem iskorenjivanja ovih bolesti. Realizacijom ovog projekta, osim poboljšanja zdravlja i bezbednosti ljudi i životinja, stvoriće se uslovi za unapređenje ekonomskih resursa i ruralnog razvoja.

 

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional