OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima Početak kampanje za primenu biosigurnosnih mera na farmama svinja

Početak kampanje za primenu biosigurnosnih mera na farmama svinja

El. pošta Štampa PDF

Ministarstvo poljoprivrede i Delegacija EU u Srbiji premijerno su emitovali informativni TV spota i radio džingla koji promovišu značaj unapređenja biosiugurnosnih mera na farmama i gazdinstvima koja se bave uzgojem svinja. Kampanja se sprovodi u okviru projekta “Podrška programu kontrole i iskorenjivanja KKS i besnila u Republici Srbiji”, koji je, na posebno uređenom štandu, predstavljen i na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, što je prvi put da se na ovakav način predstavlja jedan program kontrole bolesti životinja.

„Uprava za veterinu može da bude izuzetno ponosna na rezultate koji su ostvareni zahvaljujući merama i aktivnostima koje se sprovode, jer podaci pokazuju da danas, praktično, više ne postoje slučajevi zaraze klasičnom kugom svinja“, rekao je g. Zoran Mićović, direktor Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, i dodao: „Stvoreni su svi preduslovi da se u narednih nekoliko godina pređe na drugu fazu iskorenjivanja, odnosno potpuni prestanak vakcinacije i zbog toga je izuzetno važno da sprovodimo sve biosigurnosne mere na farmama svinja. One su jedini način sprečavanja unošenja patogenih mikroorganizama na farmu svinja i predstavljaju vid osiguranja investicija koji stoje iza proizvodnje i uzgoja svinja“.

 

„Evropska unija prepoznala je značaj ovog projekta za Srbiju, ali i za čitav region i zbog toga je za njegovu realizaciju obezbedila sredstva iz svojih fondova“, istakao je g. Endru Hedi, šef III sektora operacija Delegacije EU u Srbiji, naglasivši da je „zaštita zdravlja životinja izuzetno važna, jer ne samo da poboljšava i zdravlje ljudi, već otvara mogućnost proširenja tržišta Srbije i izvoz hrane u Evropsku uniju.“

Uzgajivačima svinja i stručnjacima iz oblasti veterine tokom sajamskih dana podeljeni su informativno-edukativni materijali o kontroli i iskorenjivanju klasične kuge svinja i besnila, a svi posetioci sajma mogli su da dobiju  informacije o projektu, dosadašnjim aktivnostima i postignutim rezultatima.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional