OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima Novi Pravilnik o Programu mera zdravstvene zaštite životinja za 2013.godinu

Novi Pravilnik o Programu mera zdravstvene zaštite životinja za 2013.godinu

El. pošta Štampa PDF

Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o Programu mera zdravstvene zaštite životinja koji je objavlјen u Službenom glasniku RS, broj 91/13.

Ovim Pravilnikom otklonjeni su određeni nedostaci u prethodnom Programu mera koji je objavlјen 8.5.2013. godine. Imajući u vidu da je bilo potrebno da se uvaže predlozi veterinarske službe Srbije, interes proizvođača, zaštita životinja i građana od zaraznih bolesti životinja i zoonoza, zahtev Evropske unije za održivim sprovođenjem zajedničkih projekata, kao i da se osigura održiv sistem koji garantuje međunarodni promet životinja i proizvoda životinjskog porekla, nacrt novog pravilnika pripremlјen je na bazi usaglašenog teksta koji je 18.3.2013. godine dostavlјen na mišlјenje Veterinarskoj komori Srbije i naučnim i specijalističkim veterinarskim institutima.

Novim Programom mera obezbeđeno je kontinuirano sprovođenje mera zdravstvene zaštite životinja u Republici Srbiji, posebno u smislu sprovođenja aktivnog nadzora zaraznih bolesti životinja prema međunarodnim standardima (OIE) i zahtevima EU, realizacija monitoringa na klasičnu i afričku kugu svinja, sprovođenje monitoringa oralne vakcinacije protiv besnila, groznice zapadnog Nila, Aujeckijeve bolesti, salmoneloze, kampilobakterioze, antimikrobne rezistencije, kuge konja, bolesti pčela, bolesti riba, Šmalenberg infekcije, ispitivanje pobačaja i dr.

Prаvilnik о utvrđivаnju Prоgrаmа mеrа zdrаvstvеnе zаštitе živоtinjа zа 2013. gоdinu mоžеtе prеuzеti
ovde.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional