OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima UPRAVA ZA VETERINU JE DISTRIBUIRALA VETERINARSKIM INSTITUTIMA OPREMU ZA NADZOR ZARAZNIH BOLESTI KOJE PRENOSE KOMARCI KAO DONACIJU ORGANIZACIJE ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA (WORLD ANIMAL PROTECTION)

UPRAVA ZA VETERINU JE DISTRIBUIRALA VETERINARSKIM INSTITUTIMA OPREMU ZA NADZOR ZARAZNIH BOLESTI KOJE PRENOSE KOMARCI KAO DONACIJU ORGANIZACIJE ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA (WORLD ANIMAL PROTECTION)

El. pošta Štampa PDF

Dana 29.08.2014. godine, u Upravi za veterinu distribuirano je 12 komada klopki za uzorkovanje (hvatanje) komaraca koje će se koristiti za potrebe monitoringa na bolesti koje prenose komarci i održana obuka za njihovo korišćenje. Klopke su podeljene svim veterinarskim institutima a njihovo korišćenje počeće odmah i to za monitoring groznice zapadnog Nila koji se sprovodi na području cele zemlje i bolesti plavog jezika koji se sprovodi u opštinama koje se graniče sa Makedonijom i Bugarskom.

Slika 1: BQ-EVS klopka sa CO2 za hvatanje komaraca

Opremu je donirala međunarodna organizacija za dobrobit životinja (World Animal Protection, bivša WSPA - World Society for the Protection of Animals). Predstavnik ove organizacije boravio je u Srbiji na poziv direktora Uprave za veterinu u periodu od 9-13.6.2014. godine kada je sa veterinarskom službom Srbije analizirana situacija u pogledu zdravlja i dobrobiti životinja u područjima pogođenim poplavama. Kao rezultat te analize, ova organizacija donirala je opremu za potrebe sprovođenja monitoringa na zarazne bolesti životinja za svih 12 naučnih i veterinarskih instituta u Srbiji.

U pismu Upravi i veterinarskim institutima g. Gerardo Huertas, direktor ove organizacije za upravljanje katastrofama izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da pomogne institutima u epidemiološkom nadzoru zaraznih bolesti i poboljšanju dobrobiti životinja.

Direktor Uprave za veterinu dr. Bugarski, zahvaljujući se na ovoj donaciji istakao je sledeće: "Oprema koju je donirala organizacija World Animal Protection, značajno će pomoći veterinarskoj službi Srbije u nadzoru zaraznih bolesti životinja koje prenose insekti. Iako ove bolesti predstavljaju globalnu pretnju za zdravlje i dobrobit i ljudi i životinja, jačanjem kapaciteta nadležnih službi, obezbediće se odgovarajuća zaštita javnog zdravlja. Hvatalice koje smo dobili u okviru pomoći nakon katastrofalnih poplava, došle su u pravi čas jer se intezivno sprovodi nadzor groznice zapadnog Nila kod domaćih i divljih životinja i komaraca. Pored toga, veterinarska služba Srbije upravo započinje nadzor bolesti plavi jezik koja je pogodila pojedine države u regionu kao odgovr na ovu pretnju, čime će se poboljšati sistem brzog upozoravanja i hitnog reagovanja. Rizik od pojave ovih bolesti ove godine uvećan je porastom populacije komaraca u uslovima velikih količina padavina i poplava koje smo imali od proleća ove godine".

Слика 2: Инсталирање клопке са демонстрацијом рада на терену

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional