PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima POSETA GFTADs EKSPERTSKE MISIJE ZA AFRIČKU KUGU SVINJA SRBIJI

POSETA GFTADs EKSPERTSKE MISIJE ZA AFRIČKU KUGU SVINJA SRBIJI

Prošle nedelje je Upravu za veterinu posetila GFTADs ekspertska misija za afričku kugu svinja. Cilj ove misije je bilo sagledavanje trenutne situacije u vezi pojave afričke kuge svinja u Srbiji kao i analiza preduzetih mera i postignutih rezultata u cilju suzbijanja i daljeg sprečavanja širenja ove bolesti. GFTADs ekspertska misija je naročitu pažnju posvetila rezultatima postignutim sprovođenjem Plana nadzora i dijagnostičkih ispitivanja na Afričku kugu svinja(AKS) kod domaćih svinja u Republici Srbiji . Takođe, izvršena je poseta i NIVS Beograd kao nacionalne referentne laboratorije za AKS, NIV Novi Sad kao akreditovane laboratorije za AKS, zatim pojedinih farmi svinja, lovišta i veterinarskih stanica. Ovom prilikom je Uprava za veterinu pokazala zavidne rezultate u suzbijanju AKS što su i eksperti na završnom sastanku i potvrdili. Konačan izveštaj GFTADs ekspertske misije se uskoro očekuje kao i preporuke koje će dati dalje smernice u borbi protiv pojave i širenja afričke kuge svinja u Srbiji.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional