PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima USPEŠNA AKCIJA VETERINARSKE INSPEKCIJE

USPEŠNA AKCIJA VETERINARSKE INSPEKCIJE

Postupajući po prijavi gradskih inspekcijskih organa Grada Novog Pazara, veterinarska inspekcija je 08.06.2020. godine, uz prethodno pribavljenu dozvolu za uviđaj u stambenom prostoru od Osnovnog suda iz Novog Pazara, izvršila inspekcijski nadzor više objekata u kojima se osnovano sumnja da obavljaju neregistrovanu delatnost - klanje životinja radi proizvodnje mesa i proizvoda od mesa namenjenih javnoj potrošnji.

Od pregledanih 5 objekata, u 2 objekta su potvrđeni navodi iz prijave, i tom prilikom je veterinarska inspekcija stavila van prometa i uputila na neškodljivo uklanjanje ukupno 1637 kilograma mesa i proizvoda od mesa, kao i 250 kilograma goveđih koža.

Iz navedenih objekata su snabdevani maloprodajni objekti – mesare, koje su u vlasništvu kontrolisanih lica.

Protiv lica zatečenih u prekršaju, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, a izrečena je i mera zabrane upotrebe objekta i opreme, zabrana obavljanja neregistrovane delatnosti, i naređen je upis ovih objekata u registar objekata za proizvodnju hrane životinjskog porekla.

Poslednje ažurirano četvrtak, 18 jun 2020 06:35  
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional