OBAVEŠTENЈE U VEZI SA PODNOŠENЈEM ZAHTEVA UPRAVI ZA VETERINU


Obaveštavamo vas da počev od 18.05.2020. godine podnošenja zahteva Upravi za veterinu će se isključivo vršiti putem pošte ili podnošenjem zahteva na pisarnici Uprava za zajedničke poslove republičkih organa,Vlada Republike Srbije, Omladinskih brigada br.1 Novi Beograd, elektronsko podnošenje zahteva prestaje na osnovu prestanka važenja vandrednog stanja u Republici Srbiji.

PRESTANAK VAKCINACIJE SVINЈA PROTIV KLASIČNE KUGE SVINjA U REPUBLICI SRBIJI OD 15.12.2019.GODINEPrestanak vakcinacije svinja protiv klasične kuge svinja u Repbulici Srbiji.

Brojevi telefona za prijavu uginuća ili sumnje na bolest afričke kuge svinja


Broj telefona:  
0800/234-236 tokom čitavog dana ili, u toku radnog vremena  opširnije...  

Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata


Objavlјena su nova uputstva Uprave za veterinu koja se odnose na registraciju veterinarskih subjekata. Navedena uputstva možete preuzeti ovde.

Rad u dane vikenda i državnog praznika - Odsek veterinarske inspekcije za Grad Beograd


U dane vikenda i državnog praznika prijave od strane građanstva primaće dežurni veterinarski inspektor na telefon 011/66-56-015  od 730 do 1530 časova.  

Početna Vesti Vesti o događajima Почиње вакцинисање против беснила

Почиње вакцинисање против беснила

El. pošta Štampa PDF


Други круг вакцинисања дивљих животиња против беснила у Србији почеће сутра, најавила је Катарина Тошић, координатор Европске делегације у Србији за сузбијање беснила.

Лисице прве у реду за вакцину против беснила

Акција ће се обавити тако што ће се из авиона бацати комади хране за животиње, који садрже вакцину.

- Сутра и током другог дела акције са три аеродрома у земљи биће избачено око 1,6 милиона мамаца у којима ће се налазити вакцине против беснила - казала је Тошић у Матарушкој Бањи, на скупу поводом појаве беснила лисица.
Из ваздуха ће вакцина бити бачена на око 60.000 квадратних километара, а по једном квадратном километру биће 25 доза вакцина умотаних у смесу јаког мириса привлачног првенствено за лисице, као и за друге месождере који могу бити преносиоци беснила.
Мамац у којем је ампула вакцине је тамно браон и може доспети у воћњаке или места где живе људи, упозорила је она и додала да онај ко нађе мамац, треба да га узме уз обавезну употребу рукавица, и баци га у шуму.
- Ако неко додирне ампулу, руке мора опрати детержентом и потом се обратити лекару - објаснила је Тошић.
Упозорила је власнике домаћих животиња да их током вакцинације не пуштају и да се одмах обрате ветеринарима уколико њихови љубимци поједу мамац.

Авиони са мамцима ће полетати са аеродрома у Лисичијем Јарку, код Београда, у Смедеревској Паланци и Крушевцу и биће навођени помоћу сателитске технологије ГПС, да би се тачно знало где су мамци пали, рекла је Тошић.
Вакцинисање дивљих животиња против беснила из авиона које је почело јесенас, трајаће пет година, два пута годишње. Из ваздуха ће бити бацано по три милиона доза вакцина чију набавку финансира Европска унија да би се у Србији искоренило беснило.

 
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional