ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Ел. пошта Штампа ПДФ

Управа за ветерину Министарства пољопривреде и заштите животне средине, у координацији са другим органима и службама, у току викенда је извршила анализу стања у насељеним местима општине Обреновац која су погођена поплавама и припремила план спровођења дезинфекције. Општински штаб дао је сагласност да се спровођење дезинфекције започне без одлагања.

Специјализоване екипе ветеринарских организација са подручја Београда (Ветеринарска установа Београд и Научни институт за ветеринарство Србије), уз подршку Ветеринарског специјалистичког института Ниш и Ветеринарског специјалистичког института Пожаревац, започеле су дезинфекцију објеката за смештај животиња, дворишта и домаћинстава 26.05.2014. године у следећим насељеним местима који су погођени поплавама, а у којима су се стекли одговарајући услови:

  • Бровић,
  • Пироман,
  • Велико поље,
  • Мало поље (део),
  • Дражевац и
  • Конатице

Од 27.05.2014. године, уз подршку додатних екипа Ветеринарског специјалистичког института Зрењанин и Ветеринарског специјалистичког института Краљево, наставиће се са дезинфекцијом у насељеним местима: Звечка, Уровци, Кртинска, Забрежје, Пољане, Конатице, Гола бара, Скела и Прогар (део).

Моле се власници животиња да изврше механичко чишћење објеката и површина и одлагање ђубрета, муља и других нечистоћа на одговарајуће место у дворишту како би дезинфекција била ефикасна и ефективна. Уколико постоје лешеви животиња и други споредни производи животињског порекла, Ветеринарска установа Ветерина Београд ће у сарадњи са ветеринарском инспекцијом извршити њихово скупљање и нешкодљиво уклањање.

У насељеном месту Звечка, од 21.05.2014. године започето је спашавање животиња, а уз помоћ која је стигла из иностранства, постављена је мобилна клиника и прихватилиште за збрињавање животиња у оквиру ВС Др. Костић. Грађанима се пружа бесплатна услуга лечења и даје се бесплатно храна, како би се обезбедила добробит животиња. Овај вид помоћи путем донације биће на располагању још неколико дана, док се не успоставе редовне активности у ветеринарским станицама, па се грађани могу обратити на телефон 0642275458.

Од 26.05.2014. године, Ветеринарска станица Обреновац започела је са радом и пружа редовне услуге грађанима како у Обренову тако и у својим амбулантама. Грађани могу затражити све услуге путем телефона 011 8720821.

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional