ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Ел. пошта Штампа ПДФ

У току августа, почев од 12.8.2014. године, Управа за ветерину ће испоручити опрему 1) ветеринарским институтима у којима су формирани ветеринарски кризни центри, 2) ветеринарским станицама које спроводе Програм мера здравствене заштите животиња, као и 3) ветеринарској инспекцији задуженој за управљање и надзор у случају појаве заразних болести животиња и других ванредних ситуација у области ветеринарства. Опрема је испоручена као подршка ЕУ јачању капацитета Управе за ветерину, и то преко пројекта Подршка искорењивању класичне куге свиња и беснила у Републици Срибји, финансираног из програмског циклуса ИПА 2012.

Опрема за ветеринарске институте, поред већ испоручене комуникационе опреме, укључује комплет рачунарске опреме за кризни центар, лап топ рачунар за теренске услове, ПДА уредјај за епизоотиолошку службу и сет конференцијске опреме за обуке и презентације. Примопредаја ове опреме извршена је у Управи за ветерину дана 12.8.2014. године а вредност опреме по ветеринарском инситуту износи око 4.000 EUR. У претходном периоду, ветеринарским институтима је испоручена опрема за надзор и контролу заразних болести, лабораторијска опрема за класичну кугу свиња и беснило, возила за прикупљање и дистрибуцију узорака, као и техничка и стручна подршка обезбеђена од стране од стране ЕУ.

Од 18. августа, у Управи за ветерину и регионалним институтима ће се извршити расподела опреме за ветеринарске станице које спроводе Програм мера здравствене заштите животиња са подручја целе Републике Србије који укључују ручне фрижидере за вакцине и узорке за дијагностичка испитивања са уређајем за евидентирање температуре и ПДА уредјаје. Вредност ове опреме износи око пола милиона евра. Раније су ветеринарским станицама испоручени фрижидери док се испорука китова за хитно реаговање за ветеринаре и опреме за сакупљање медицинског отпада очекује за неколико недеља.

Ветеринарској инспекцији и служби здравствене заштите животиња биће испоручени ПДА уређаји са принтерима као и део рачунарске опреме који ће олакшати надзор на терену како за обављање редовних активности тако и у време ванредних ситуација. Вредност ове опреме износи око 400.000 EUR. Дистрибуција китова за хитно реаговање за ветеринарске инспекторе здравствене заштите извршиће се након испоруке и добијања документације од стране Делегације ЕУ у Србији.

Од увођења ванредног стања, Управа је у кризне центре ветеринарских института дистрибуирала и 2 камиона за сакупљање лешева, 4 возила марке VW Транспортер и 2 марке Peugeot Партнер, заштитну опрему, дезинфицијенсе, ручне прскалице и др, који су добијени преко донације ЕУ или су били на лагеру Управе за ветерину из ранијег периода за потребе ванредних ветеринарских ситуација.

Овим поводом, директор Управе за ветерину др. Дејан Бугарски изјавио је: "Управа за ветерину већ годинама обезбеђује ефикасан систем спремности на појаву нарочито опасних заразних болести и других ванредних ситуација. У систем су укључени, поред државних службеника из нашег Министарства и других надлежних органа, 12 научних и специјалистичких института и преко 310 ветеринарских станица са којима Управа има потписне уговоре и разрађене процедуре за превенцију и контролу заразних болести животиња и зооноза. Ефикасност система брзог упозоравања и хитног реаговања приказана је у време трајања ванредног стања изазваног поплавама а базира се на спремности службе да се за неколико часова подигну и ефективно користе сви капацитети у циљу спречавања појављивања или ширења заразних болести. Тиме се штите здравље и добробит животиња али и здравље људи и читаве нације. У наредних неколико месеци, поред испоруке опреме коју смо добили од ЕУ, извршићемо и тестирање ефикасности ветеринарског система и извршити обуке припадника наше службе како у државној администрацији тако и у ветеринарским организацијама. Са другим донаторима смо у преговорима за добијање финансијске и стручне подршке за спровођење програма превенције и контроле појединих заразних болести у поплављеним подручјима, као што су вакцине против антракса и клостридијалних инфекција, серуми, антибиотици, антипаразитици, дијагностикуми и опрема за спровођење појединих програма, заштитна опрема и сл. Овом приликом желим свим донаторима да се захвалим на изузетној помоћи и разумевању потреба наше службе, која представља национално и глобално добро".

 

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional