ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЛАЗУ СТРУВИТА У ФИЛЕТИМА СКУШЕ ИЗ ХРВАТСКЕ


Државни инспекторат Републике Хрватске објавио је информацију за потрошаче о опозиву производа Adriatic Queen, „Скуша филети у маслиновом уљу“ , тежине 105 г, број лота  L12/03/20 V4,  због постојања могућност појаве кристала “струвита”, произвођача  “Sardina d.o.o” , Постира, Хрватска.
  Кристали струвита настају спајањем природних, нормалних састојака меса свих морских плодова након што се риба стерилизују у конзерви. Струвити не представљају ризик по здравље људи, јер се растварају у желуцу и не акумулирају у организму као штетне материје.
Медјутим, како ови кристали могу бити величине и до 1 цм и подсећају на стакло, могу довести, нарочито код млађе популације, до механичког оштећења усне дупље и горњих органа за варење.
Према информацијама из RASFF Хрватска, спорни лот је стављен на тржиште Чешке и Словачке.
Истрагом спроведеном у Србији, утврђено је да се спорни лот конзерве скуше не налази се у овом тренутку у промету на територији Републике Србије.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПОДНОШЕЊЕМ ЗАХТЕВА УПРАВИ ЗА ВЕТЕРИНУ


Обавештавамо вас да почев од 18.05.2020. године подношења захтева Управи за ветерину ће се вршити путем поште или подношењем захтева на писарници Управа за заједничке послове републичких органа,Влада Републике Србије, Омладинских бригада бр.1 Нови Београд, електронско подношење захтева престаје на основу престанка важења вандредног стања у Републици Србији.

ПРЕСТАНАК ВАКЦИНАЦИЈЕ СВИЊА ПРОТИВ КЛАСИЧНЕ КУГЕ СВИЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ОД 15.12.2019.ГОДИНЕ


Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња у Репбулици Србији.

Бројеви телефона за пријаву угинућа или сумње на болест афричке куге свиња


Број телефона: 0800/234-236  током читавог дана или, у току радног времена   опширније...  

Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката


Објављена су нова упутства Управе за ветерину која се односе на регистрацију ветеринарских субјеката. Наведена упутства можете преузети овде.

Рад у дане викенда и државног празника - Одсек ветеринарске инспекције за Град Београд


У дане викенда и државног празника пријаве од стране грађанства примаће дежурни ветеринарски инспектор на телефон 011/66-56-015  од 730 до 1530 часова.

Ел. пошта Штампа ПДФ

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНE, УПРАВА ЗА ВЕТЕРИНУ  у складу са Акционим планом и преузетим обавезама  у поступку придруживања  ЕУ  формирала је Радну групу са задатком спровођења Обука ветеринарских инспектора у Републици Србији у области добробити фармских животиња, а  ради успостављања системског надзора и контроле и примену Закона о добробити животиња.

За  потребе успостављања системске инспекцијеске контроле и усвојеног Годишњег плана рада ветеринарске инспекције за 2015.годину донета је Директива 323-06-7848/14-05 као и Стандардна оперативна процедура - СОП „Службена контрола испуњености услова добробити животиња на газдинствима на којима се држе и узгајају производне животиње“.

Обука се одржава на територији Републике Србије према Плану обуке од 09.03.2015. године. За потребе исте припремљене се Чек листе, Протоколарне оценске листе, Упутства за примену истих као и Обрасци извештавања. Поред теоретског дела  у оквиру обуке спроводи се и практични део на одобреним фармама. Обуку спроводе представници Одељења ветеринарске инспекције, Одељења за здравствену заштиту, добробит и следљивост животиња и представник Организације за бригу о животињама „ORCA”. Будући носиоци службених контрола добробити фармских животиња су ветеринарски инспектори – „тренери“ који су у периоду 2012.-2014.  прошли низ обука у оквиру Твининг пројекта, TAIEX и Организације „ORCA“ у срадњи са Универзитетом у Бристолу.

Дана 25. и 26.03.2015.год. у Нишавском управном округу организована је и одржана обука  ветеринарских инспекторе Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског управног округа.

Дана 01. и 02.04.2015.год. у Поморавском и Зајечарском управном округу организована је и одржана обука ветеринарских инспектора у ова два округа и за инспекторе Борског и Шумадијског округ.

 

Afrička kuga svinja

RASFF

RASFF

Zarazne bolesti zivotinja

Afrička kuga svinja

Afrička kuga svinja

Bitne informacije

Javne nabavke

Informacije od javnog znacaja

kucni ljubimci

movement_of_pets

movement_of_pets

kucni ljubimci

Previous Следећа

informator_o_radu

Zarazne bolesti zivotinja

Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional